Biciklističke vožnje u avgustu

Uporedi smeštaj

Biciklističko udruženje Ciklon iz Užica vikendima u avgustu organizuje nove, uzbudljive biciklističke ture...
Nedelja, 07. 08. Semegnjevo
Tura koja je bila planirana za 31.07. ali je zbog kiša i lošeg stanja puteva odložena.

Skup na Zlatiboru kod Kraljeve vode pored jezera. U 10.30h kreće se prema Semgnjevu, kafa po želji kod Komša. Nastavlja se laganom vožnjom do železničke stanice od desetak kilometara. Zatim sledi uspon do centra sela i zaseoka Božovići od nepunih 6 km gde prestaje asfalt. Sledi avantura, 26 kilometara zemljanih puteva kroz borove šume i pašnjake. Biće i pešačenja što će biti odmor od vožnje. Sve u svemu puno uživanja u ambijentalnim vrednostima predela između Zlatibora, Mokre Gore i Šargana. Obilaze se jedinstveni pašnjaci na Guštericama, a povratak je preko Kanog potoka i Oka odakle se spuštamo niz Branešca do Sušice. Od Zlatibora do Sušice vozi se ukupno oko 46 kilometara kroz prirodu.
   
Za učešće u ovoj turi potrebno je imati ispravnu biciklu sa širim gumama, rezervnu gumu, odgovarajuću fizičku pripremljenost, dodatnu vodu i ranac sa sedvičem.

Nedelja 14.08. Rzavski opus
Užice, Sirogojno, vidikovac Sokolica, silazak na most u Radoševu i šetnja uz reku do Gordića sa kupanjem u čistoj reci. Okrepljenje u ribljem restoranu u Kruščici po želji. Iz Kruščice ponovo se vraćamo na Rzav pa preko mosta u Gureša, Ravanjsko polje, Ravni, Užice. Rzav je jedinstvena reka koju je šteta ne upoznati.

Planovi za 21. i 28. još uvek su u razradi, a čekaju se i vaše želje i predlozi.   

Za sve navedene ture isto mesto polaska: Ispred česme kod malog parka u 07.30h.   
Okupljanje članova udruženja utorkom u 20 sati u prostorijama MZ Rosulje, Druge proleterske br. 3 (ulica od cvećare prema Kamenom koritu)

Članarina za 2011-u godinu iznosi 100,00 dinara i vreme za obnovu ubrzo ističe.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: