INFO TV Cajetina

Uporedi smeštaj

Vesti TV Cajetina za 04.03.2004...Poslanici Narodne skupstine Srbije, izabrali su juce novu republicku vladu, ciji je predsednik Vojislav Kostunica. Za njegov kabinet, koji ima jednog potpredsednika i 17 ministarstava, glasalo je 130 poslanika, protiv se izjasnilo njih 113, uzdrzanih nije bilo, a samo jedan poslanik nije zeleo da glasa. Premijer i novi ministri polozili su zakletvu cime je zvanicno poceo da tece njihov ministarski staz.

Nastavak 4. sednice IO SO Cajetina sazvan je za sutra, 05. marta.Za ovu sednicu, pored tacaka koje nisu razmatrane na sednici od 01.marta, predlaze se dopunjavanje dnevnog reda sa jos dve tacke: Razmatranje i usvajanje Izvestaja o radu i izvrsenju finansijskog plana JP ,, Direkcije za uređenje i izgradnju ,,Opstine Cajetina za 2003.godinu, kao i
Razmatranje i usvajanje Finansijskog izvestaja o poslovanju KJP ,,Zlatibor,, iz Zalatibora, za 2003.godinu. Sednica ce se odrzati u maloj Sali SO Cajetina sa pocetkom u 10 casova.

Kako saznajemo od direktora Doma zdravlja u Cajetini, ovih dana je povecan broj pacijenata sa virosom prehlade. Ovaj virus izaziva smena toplog i hladnog vazduha, a ozbiljnije nevolje zadaje hronicnim bolesnicima. Simptom bolesti je: upala organa respiratornog trakta. Lekari savetuju pojacanu vitaminsku ishranu, unosenje vece kolicine tecnosti, kao i adekvatna terapiju.
U institutu Cigota na Zlatiboru 05. i 06. marta ordinirace profesori sa Medicinskog fakulteta iz Beograda:
-    docent dr Miodrag Krstic –gastroenterolog i
-    dr Milica Nesovic- endokrinolog

KULTURA
U galeriji Cigota na Zlatiboru  08. do 14. marta bice otvorena grupna izlozba slika ESNAF-a, a u organizaciji Helene iz Beograda. Ucesnici izlozbe su slikari: Dragan Marinkovic, Goran Mitrovic, Bane Stefanovic, Di Vogo, Damir Savic. Otvaranje je u 20,30 casova .
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Od veceras  u   uzickom bioskopu mozete pogledati romanticnu komediju ,, Ustvari ljubav,, . Glavne uloge igraju Hju Grant I Ema Tomson. Projekcije su u 20,00 i 22,00 sata, a film ce se prikazivati do 08. marta.

Veceras ce po treci put ansambl uzickog pozorista pred svojom publikom izvesti crnohumornu predstavu ,,Porfirogeneza,, u reziji DJordja Milosavljevica. Pocetak predstave je u 19,30 , a ulaznice se mogu kupiti na salteru pozorista.
Veceras ce u kafe- piceriji ,,Kvatro,, u Uzicu u 19,30 casova  biti otvorena izlozba slika Marka Smiljanica . Ilozbu ce otvoriti Zoran Bogdanovic, organizator Likovne kolonije u Cajetini, a pesnicka rec pripada Mihailu Cupovicu, zlatiborskom pesniku. Organizator je Nenad Ristanovic Staparski.

VREME
Za sutra meteorolozi prognoziraju suvo i umereno oblacno vreme sa duzim suncanim intervalima.Ujutru mraz. Duvace umeren severozapadni vetar. Vazdusni pritisak iznad normale. Minimalne temperature kretace se od – 4 do do 0, a maksimalna dnevna 4 stepena.                                                                                                          
 

Vesti i događaji: