INFO TV Cajetina

Uporedi smeštaj

Vesti TV Cajetina za 11.03.2004.god.Penzijski Fond poljoprivrednika Srbije, juče je počeo isplatu drugog dela za maj 2002. godine za 212.000 korisnika. Seljacima u proseku stiže po oko 1.250 dinara. A za korisnike Fonda zaposlenih Srbije koji imaju tekuće račune kod poštanske štedionice i banaka isplata je počela danas. Prvi isplatni dan za ostale penzionere je sutra. Iznos čeka je nepromenjen i u proseku iznosi 4.240 dinara.

Za petak 12. mart zakazana je 10. sednica Upravnog odbora Fonda za ekologiju opštine Èajetina. Na dnevnom redu naæi æe se Razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu Fonda za ekologiju Opštine Čajetina za 2003.godinu , kao i Razmatranje i usvajanje Programa rada i Finansijskog plana Fonda za ekologiju Opštine Čajetina za 2004. godinu.

Kao posledica velikog broja neradnih dana u januaru 2004.godine, prema statističkim podacima došlo je do smanjenja zarada zaposlenih tako da su one u proseku iznosile 173 evra, što je prema proseku za dcembar prošle godine manje za 20 odsto.

Četiri ekipe El. distribucije Užice poslovnice Čajetina i danas su radile na iskluèenjima dužnika iz kategorije domaćinstava. U selima Jablanica, Semegnjevo, Ljubiš i Donji Branešci ukupno je bilo 268 naloga za isljučenje. Što se tiče Čajetine i Zlatibora novih isključenja nema jer su potrošači el. energije redovne platiše. Nadležni iz EPS-a u Čajetini podsećaju da očitavanja brojila počinju od 01. aprila , a svi koji dug izmire do 20. u mesecu imaju popust od 5 odsto.

U profesorskim kabinetima instituta na Zlatiboru 12. i 13. marta, ordiniraæe profesori sa Medicinskog fakulteta iz Beograda: -Prof. dr Dragan Micić- endokrinolog -Prof. dr Mihailo Zdravković – kardiolog.

U organizaciji Instituta za štitastu žlezdu i metabolizam- Zlatibor i časopisa '' Viva'', u subotu 13. marta , u restoranu Instituta '' Zlatiborsko nebo'', održaće se tradicionalni Okrugli sto posvećen Uskršnjem postu 2004.god. O ishrani, postu i tradiciji govoriće: stafrofor gospodin Blagoje Dodić, Prof. dr Ruben Han, Prof . dr Dragan Micić, dr. Zlatko Beslagić, dr Milan Nikolić i Dragutin P. Gregorije. Uporedo sa ovim skupom u organizaciji Udruženja zdravstvenih radnika u endokrinologiji ''Zlatibor'' sa Zlatibora, održavaju se prvi put struèni dani medicinskih sestara i tehničara u endokrinologiji i trajaće od 12. do 14. marta.

KULTURA
Juče je održano opštinsko takmičenje recitatora. Od 45 učesnika u najmlaðoj grupi prvo i drugo mesto osvojili su Radiša Tucović i Jelena Cvrkotić učenici četvrtog razreda, u srednjem uzrastu- Emina Baždar šesti i Bogdan Belčević sedmi razred i u stariem uzrastu Dušica Bućić i Marija Čančarević učenice srednje Ugostiteljsko – turistièke škole. Pobednici na opštinskom takmičenju učestvovaće na Okružnoj smotri recitatora koja se održava 25. marta u Kosjeriću.

U sali užičkog bioskopa ''Partizan'', večeras u 20,00 sati, možete pogledati hit- predstavu, komediju '' Ko je ovde idiot''. Glavne uloge poverene su ¸Milanu Kaliniću i Srđanu Jovanoviću. Cena ulaznice je 200.00 dinara. A na filmskom repertoaru posle predstave, u 22,00 sata je triler- horor film ''Gotika''. Glavne uloge igraju Hali Beri i Penelopa Kruz. Cena ulaznice je 100,00 dinara.

A u užičkom pozorištu i večeras u terminu od 19.30 èasova možete pogledati crnohumornu predstavu '' Porfirogeneza''. Režija: Ðorđe Milosavljević.

Danas u 17,00 časova, u biblioteci ''Ljubiša R. Ðenić'' je otvaranje izložbe posvećene životu i delu Jovana Jovanovića Zmaja. Izložba se organizuje u saradnji sa Narodnom bibliotekom iz Užica, povodom stogodišnjice smrti ovog velikog pesnika.

VREME
Tokom noći doći će do jačeg naoblačenja tako da je noćas i sutra moguća slaba kiša. Duvaće slab do umeren istočni i jugoistočni vetar.Vazdušni pritisak iznad normale. Minimalne temperature od –4 do –1, najviša dnevna 10 stepeni. Četiri ekipe El. distribucije Užice poslovnice Čajetina i danas su radile na isklučenjima dužnika iz kategorije domaćinstava. U selima Jablanica, Semegnjevo, Ljubiš i Donji Branešci ukupno je bilo 268 naloga za isljučenje. Što se tiče Čajetine i Zlatibora novih isključenja nema jer su potrošači el. energije redovne platiše. Nadležni iz EPS-a u Čajetini podsećaju da očitavanja brojila počinju od 01. aprila, a svi koji dug izmire do 20. u mesecu imaju popust od 5 odsto.

Vesti i događaji: