INFO TV Cajetina

Uporedi smeštaj

Vesti TV Cajetina za 03.03.2004...Poreska uprava Republike Srbije poziva sve obveznike poreza na dobit preduzeca, da Poreskoj upravi podnesu poresku prijavu i poreski bilans, a ukoliko vrse poresko konsolidovanje i konsolidovani poreski bilans, najkasnije do 08. marta tekuce godine. Takodje preduzetnici koji su u 2003. godini vodili poreske knjige, u obavezi su da poresku prijavu i poreski bilans, podnesu nadleznom poreskom organu najkasnije do 15. marta 2004.godine.

Opstinsaka uprava Cajetine, shodno programu postavljanja privremenih objekata u periodu od 01. do 08. marta tekuce godine zainteresovanim gradjanima podrucja nase opstine, dodelila je privremene lokacije za prodaju osmomartovskih poklona na mestima koja su ranije utvrdjena, u naseljenim mestima Zlatibor i Cajetina. Vlasnici sami postavljaju tipske tezge van pesackih saobracajnica. Nakon isteka zakupa, vlasnici su duzni sami ukloniti svoje tezge i prostor vratiti u prvobitno stanje.

DP ,,Glutin,, iz Padinske Skele koju je Vlada Srbije odredila prosle godine kao preduzece koje ce uklanjati otpad zivotinjdskog porekla pre dva dana je prestala sa radom. Prestanak rada ovog preduzeca stvorio je veliki problem odlaganja otpada iz klanica sirom Srbije , izmedju ostalih i IM iz Cajetine.

Iz Elekkrodistribuije Uzice poslovnice Cajetina saznajemo da je zavrseno sa iskljucenjem virmanskih potrosaca. Iskljuceno ih je ukupno 7, a od 150 potrosaca ove kategorije dug je naplacen. Za kategoriju domacinstava poslovnoca u Cajetini ima oko 700 naloga za iskljucenje za utrocak el. energije do 01. decembra 2003. Iz El. distribucije apeluju na potrosace da izmire svoja dugovanja da nebi doslo do novih iskljucenja, i obavectavaju da u kategoriji domacinstva brojila nece biti ocitavana do aprila meseca.

KULTURA
Jos veceras na repertoaru uzickog bioskopa je film Zdravka Sotre ,, Pljacka treceg rajha,,.Projekcije su u 18,00, 20,00, 22,00 sata, a cena ulaznice je 120,00 dinara. A od sutra u projekcijama od 20,00 i 22,00 sata, romanticna komedija ,,Ustvari ljubav,,. Glavne uloge Lajan Nison i Hju Grant. Film ce ce prikazivati do 08. marta.

Ljubitelji pozorista koji su propustili da pogledaju premijeru i prvu reprizu crnohumorne predstave ,,Porfirogeneza,, mogu to uciniti sutra od 19,30 casova.

Akcija pokrenuta od strane biblioteke ,,Ljubisa R. DJenic,, u saradnji sa TV Cajetina ,, Postanite i vi volonter biblioteke,, urodila je plodom. Jedna devojka iz Krive Reke ,a jedna iz Cajetine svoje slobodno vreme provode u biblioteci medju knjigama i medju citaocima. U biblioteci je u toku priprema izlozbe posvecene zivotu i delu Jovana Jovanovica Zmaja, koja se sprovodi u saradnji sa Narodnom bibliotekom iz Uzica, a koja ce biti otvorena naredne nedelje.

Sinoc oko 23,30 na Zlatiboru na mestu zvanom Krst, Sreten Jovanovic clan Lovackog udruzenja ,, Zlatibor,,, odstrelio je svog 17. vuka.

Kako saznajemo iz apoteke u Cajetini, poslednjih meseci povecana je potraznja za svim vrstama lekova. Snabdevenost apoteke je I dalje uredna, kako domacim tako i stranim lekovima. Iz apoteke napominju da se potrebe za uvoznim lekovima za mesec april mogu dostaviti do 20 marta.

VREME
Sutra ce u nasem kraju biti umereno oblacno I suvo vreme.Duvace severozapadni vetar slabijeg inteziteta. Vazdusni pritisak malo iznad normale. Jutarnja temperatura –5 , a najvisa dnevna 1 stepen.

Vesti i događaji: