Konkurs "Kad procveta Zlatibor" - Saopštenje žirija

Uporedi smeštaj

Na literarni konkurs Specijalne bolnice „Čigota“ najbolju dečiju pesmu, prozni sastav ili esej na temu: „Planina – izvor zdravog života“, sa užom temom: „Kad procveta Zlatibor“ ove godine je stigao veliki broj radova, pogotovu dečijih pesama i proznih sastava. Posle čitanja pristiglih radova, Žiri u sastavu: Dejan Aleksić, pisac za decu (predsednik), Gojko Božović, pisac i književni kritičar (član), Mirjana Crnčević, bibliotekar (član), odlučio je da tri novčane nagrade dobiju sledeći učesnici Konkursa:

1. Lejla Mišorep, Gimnazija, Priboj

2. Aleksa Ršumović, OŠ ,,Dušan Jerković", Užica

3. Ana Čubraković, OŠ ,,Dušan Jerković", Užice

Kao što običaj ovog konkursa, ostali učesnici dobili su prigodne poklone. Žiri je odlučio da specijalnu nagradu za višegodišne aktivno učešće na literarnom konkursu Specijalne bolnice „Čigota“ dodeli Osnovnoj školi „Dimitrije Tucović“ sa Zlatibora. Žiri veruje da će ovo biti podsticaj i drugim školama da još aktivnije učestvuju na ovom literarnom konkursu i u razvijanju literarne kulture svojih učenika.

Pokrenut u znak sećanja na zlatiborskog pesnika Mihaila Ćupovića, ovaj literarni konkurs Specijalne bolnice „Čigota“ je u nekoliko godina svog postojanja podstakao veliki broj dece, ne samo iz zlatiborskog kraja, da svoje doživljaje Zlatibora i prirode pretoči u reč pesme, priče ili dečjeg kazivanja. Čestitao autorima nagrađenih radoa i zahvaljujemo svim učesnicima na ovom literarnom konkursu.

Zlatibor, 11. septembra 2010. godine

Članovi Žirija: