Otvorena Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Opstine Cajetina

Uporedi smeštaj

Danas je u zgradi opštine Čajetina zvanično otvorena Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj. Vrpcu su presekli predsednik opštine Milan Stamatović i direktor administracije i programskih operacija u IRD-u Slavenko Đokić. 

Predsednik opštine primio je predstavnike IRD-a, Slavenka Đokića, Aleksandra Đureinovića, menadžera LER programa, Branku Bogdanović, koordinatora regionalne kancelarije i Maju Vujašković referenta za javno informisanje IRD-a. Svečano otvaranje upriličeno je tačno u 11 sati. Svečanosti su prisustvovali članovi LER Tima koji su radili na Strategiji lokalnog ekonomskog razvoja, zamenik predsednika opštine i načelnik Opštinske uprave.  

Po presecanju vrpce prisutnima se obratio predsednik opštine Milan Stamatović. On je izrazio svoje zadovoljstvo što su višegodišnji napori  i velika zalaganja rezultirali otvaranjem ove kancelarije. Naglasio je da opština duguje veliku zahvalnost svim prijateljima koji su pomogli da se cilj postigne, kao i organizacijama IRD i USAID, na nesebičnoj pomoći tokom razvoja brojnih projekata koji se u opštini trenutno rade. Kancelariju vidi kao centar u koji će se slivati sve ideje za unapređenje lokalne privrede kroz ostvarivanje projekata iz Strategije lokalnog ekonomskog razvoja.

Slavenko Đokić pozdravio je prisutne i izrazio zadovoljstvo što je opština Čajetina ušla u program IRD i da ova Kancelarija predstavlja vrhunac saradnje između partnera. Naglasio je da je otvaranje Kancelarije i bio cilj IRD-a i USAID-a kojim su se stekli uslovi da se lokalna uprava čvršće poveže i približi običnim građanima i preduzetnicima iz opštine Čajetina. 

Nakon pozdravnih govora usledio je koktel i mala zakuska. Po završetku protokola novinari su imali priliku da i gostima i domaćinima upute pitanja.  

Cilj Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj je da okuplja ljude sa idejama i projektima koji žele da ulože u našu opštinu i na taj način pospeše kako svoje poslovanje, tako i privredu našeg kraja. Zaposleni će pratiti konkurse evropskih fondova, ambasada ali i domaćih Ministarstava. Kroz aktivnosti Kancelarije biće omogućeno pružanje pomoći pri razvoju projekata, praćenje procesa implementacije i vrednovanje postignutih rezultata. Cilj je da ovaj centar male privrede zaživi i proširi svoju delatnost.