"1. Zlatiborski rally" za vikend na Zlatiboru

Uporedi smeštaj

Datum: 

Subota, 6 Oktobar, 2012 do Nedelja, 7 Oktobar, 2012

Zahvaljujući sportskim radnicima iz Užice rally team-a, Opštini Čajetina, Turističkoj organizaciji Zlatibor i Kulturno sportskom centru Čajetina, na Zlatiboru će 6. i 7. oktobra biti održan "1. Zlatiborski rally".  Reli je disciplina auto sporta čiji su koreni, kada je Srbija u pitanju, smešteni u Zapadnoj Srbiji. Bajina Bašta i planina Tara su dugi niz godina bili centar srpskog reli sporta, a sada se kao centar ozbiljno nameće turistički centar Zlatibor.

Start i cilj takmičenja za Otvoreni šampionat Srbije je na platou autobuske stanice u centru Zlatibora. Program takmičenja počinje u subotu, 6. oktobra, izuzetno atraktivnim noćnim specijalnim ispitom Tić polje, koji startuje u subotu u 19:13 casova.

Nakon toga sledi servis i priprema za nedeljni takmičarski dan, kada se voze dva specijalna ispita, svaki po tri puta. Brzinski ispit Utrobe startuje, po prolazima, u 11:01, 13:12 i 15:23 časova, dok na Sirogojnu start prve posade po specijalima sledi u 11:19, 13:30 i 15:41 časova.

Cilj relija i dodela nagrada predviđena je na platou ispred autobuske stanice u nedelju, 7. oktobra, u 17:01 časova. Pred takmičarima će biti ukupno 10 specijalnih ispita, ukupne dužine 69,29 kilometara.

Za pobedu u generalnom plasmanu boriće se 25 najboljih posada iz Srbije, uz napomenu da se očekuju i prijave određenog broja posada iz Bugarske, Hrvatske i Mađarske. Što se domaćih posada tiče, glavni favorit za pobedu je Todor Stamenković, u "micubisi lanseru EVO 9", a žestoka konkurencija očekuje se u klasi N 2000.

Pozivamo Vas da 6. i 7. oktobra prisustvujete ovom događaju, za koji se nadamo da će u narednim sezonama prerasti u tradiciju.

Povezani objekat: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: