28. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

Uporedi smeštaj


U Beogradu od 19 do 22. aprila održan je 28. međunarodni sajam turizma pod sloganom "Srbija na dlanu".
21. aprila tradicionalno su dodeljene nagrade - statue Avalskog tornja najuspešnijim izlagačima u više kategorija...


Za najbolje predstavljenje turističke organizacije priznanje je dodeljeno za zajednički nastup TO Kruševca, Topole, Kraljeva, Gornjeg Milanovca, Čačka i Raške, a za najbolje predstavljenu turističku destinaciju proglašena je istočna Srbija.

Za organizovanje lovnog i ribolovnog turizma, priznanje su dobile „Srbijašume”, u kategoriji klimatskih mesta i banja ponuda Zlatibora, dok je za organizaciju seoskog turizma priznanje dobio TOS.

„Zlatnik” iz Zemuna ocenjen je kao najbolji hotel, dok je za prezentaciju hotelske opreme i pratećeg programa priznanje pripalo „Fimas”-u. U kategoriji inostranih turističkih organizacija žiri je nagradu dodelio Grčkoj nacionalnoj turističkoj organizaciji.
Za najboljeg turoperatora proglašena je agencija „Follow Me ” iz Beograda, a za novi program na sajmu turizma priznanje su dobile TO Beograda i Novog Sada za zajednički nastup.

Beogradski sajam i žiri 28. medjunarodnog sajma turizma doneli su odluku da dodele i sedam specijalnih nagrada za ukupan doprinos promociji i razvoju turizma u Srbiji kroz nastup na sajmu turizma. Ta priznanja dobili su: PKS za ceo komorski sistem Srbije, JAT Airways, Montenegro Stars Hotel Group, hotel President, Kovilovo, UTP Šumarice, Lovački savez Srbije i Ministarstvo kulture Vlade Republike Srbije.

U žiriju koji je dodeljivao priznanja bili su Rade Pirgić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i usluga u Vladi Republike Srbije kao predsednik žirija, Milica Čubrilo, direktor TOS-a, Olivera Lazović, direktor TOB-a, Gordana Hašimbegović, sekretar za turizam PKS, Rade Stanković, direktor YUTA, Bata Krivokapić, direktor HORES-a, Bojan Zečević, profesor Ekonomskog fakulteta, Ivana Stanković, predstavnik Udruženja turističkih novinara i Nikola Andrić sa Beogradskog sajma.
Prvog dana sajma štand Zlatibora posetio je Ministar trgovine, turizma i usluga.
U kategoriji klimatskih mesta i banja ponuda Zlatibora dobila je priznanje.

Na konferenciji za štampu održanoj 21.04.06. novinarima i posetiocima, pored predstavnika hotela i domaćina turističke organizacije Zlatibor, obratili su se zamenik predsednika Opštine Čajetina Milan Lazović i predsednik skupštine Mlađen Vesović.


Umilni zvuci frule Ace Markovića i deljanje drveta skulptora Lekića privlačili su pažnju ljubitelja Zlatibora.


Maskota Zlatibora - veverica dobila je ime - Zlata.Predstavnici Beogradskog sajma uručili su Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije posebnu zahvalnicu za glavno pokroviteljstvo nad međunarodnim sajmom hortikulture "Hortikultura 2006". Sajam je otvorila ministarka Ivana Dulić Marković.Ivanjički kajmak na vrućoj proji za posetioce sajma...

Pop pevacica Zorana - promoter sajma.