Aktivnosti Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina

Uporedi smeštaj

U petak, 26.8.2011. održan je sastanak članica Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina kome je prisustvovala i Sonja Drljević, članica Saveta za rodnu ravnopravnost pri Vladi Srbije kao i Rada Gujaničić, dugogodišnja aktivistkinja i predsednica Ženskog centra iz Užica. Ispred Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Čajetina, sastanku su prisustvovale Bojana Božanić, pomoćnica predsednika opštine Čajetina i članica Saveta ispred lokalne uprave Zorica Milosavljević i Ivana Milojević, članice Saveta iz  UG Zlatiborski krug.
Na sastanku je bilo reči o dosadašnjim aktivnostima Saveta, potrebi da ovo telo preuzme ključnu ulogu u praćenju poštovanja principa rodne ravnopravnosti u institucijama, naročito u cilju ravnomernijeg učešća žena na svim nivoima odlučivanja.

Dogovoreno je da se u narednom perodu formira baza podataka o ženama na selu, podrži formiranje Aktiva žena u seoskim mesnim zajednicama, inicira formiranje mreže saveta za rodnu ravnopravnost Zlatiborskog okruga, kao  i da se u rad Saveta mesnih zajednica uključe predstavnici Aktiva žena i mladih.

U cilju pružanja podrške ženama na selu i njihovog ekonomskog osnaživanja, Savet će  se u narednom periodu aktivno uključiti u projekte Stari zanati za novo doba i obuke za pisanje biznis planova, a u planu je i obeležavanje dana seoskih žena uz učešće i drugih aktera iz lokalne zajednice.

Marija Jeremić

Vesti i događaji: 

Mesto: