Bez komentara - nama ratovi ne trebaju, uništićemo sve sami

Uporedi smeštaj


U Naselju Rasadnik, u dvorištu u kome se već nekoliko decenija s ljubavlju gaje retke vrste drveća, obreo se radnik KJP Zlatibor sa motornom testerom i bez predhodne najave i upozorenja isekao grane zaštićene pančićeve omorike, srebrne jele i sekvoje.

Seču grana je obavio radnik KJP Zlatibor a po nalogu ekološkog inspektora Opstinske uprave Čajetina. Sve je urađeno bez predhodne najave, dopisa ili upozorenja da grane stabala ometaju prolaz vozila. 

Da je iko bolje pogledao, video bi da su grane drugog drveća uredno isečene i da ne ometaju prolazak ni najvišljeg kamiona.

Da li je pismeni dopis ili usmena reč o nameri nešto što je prevaziđeno upotrebom raznih komunikacionih pomagala od upotrebe mobilnih telefona, facebooka, skypa...?

Kontaktiran je telefonski i šef službe u KJP Zlatibor zadužen za ove poslove. Na pitanje kako može bez predhodne najave da se ulazi u tuđi posed i uništava tuđa imovina, šef je odgovorio namerom o fizičkom zlostavljanu i razračunavanju. Nakon toga je kontaktirana policija koja je profesionalno i veome brzo obavila svoj deo posla. 

Međutim šteta je nepopravljivo učinjena.

Najviše je stradala "ljubimica" sekvoja koja je ostala bez jednog dela svoje predivne krošnje. Visina sečenja prelazi 6m što sigurno ne predstavlja visinu kamiona.

Nekim čudom, noževi testere nisu zakačili gnezdo veverice koja se posle akcije sprovedene prošle zime  nalazi u krošnji pančićeve omorike. 

Neprofesionalnim odnosom inspekcijske službe Čajetina i KJP Zlatibor nas je izazvala na ovaj javni nastup u nadi da ovakvo varvarstvo i neprofesionalizam neće postati uobičajena procedura.

Ne znamo samo gde su bile ove službe kada je pala velika količina snega ove jeseni i izlomila drveće koje je još uvek na sebi imalo zelene listove koji su zadržavali sneg.
 

Grupa dece je oslobodila drveće od snega u ulici Ace Pavlovića bez specijalne opreme, već samo sa malo dobre volje koja nam svima ovih dana nedostaje.

 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: