Božićna izložba u hotelu Zlatibor Mona

Uporedi smeštaj

U  kongresnoj sali hotela Zlatibor Mona, 08. januara 2012. godine u 18:00 časova biće otvorena šesta izložba ikona, koje su nastale u periodu od 18. do 25. novembra 2011. godine u okviru 11. ikonopisačke kolonije, a osme pri hramu Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru. Hram na Zlatiboru ovom prilikom dobija sedamdeset novih ikona. Zajedno sa radovima predhodnih kolonija ove ikone zameniće zidni živopis do potpunog završetka radova u hramu. Na izložbi, koja je prodajna i humanitarnog karaktera biće predstavljeno osamdeset dve ikone i četiri mozaika. Tema ikona nastalih na 11. ikonopisačkoj koloniji su apostoli. Sav prihod biće korišćen za izgradnju hrama na Zlatiboru.

Organizator 11.ikonopisačke kolonije je Danica Jevtić Šišović, uz podršku oca Nenada Bajića, starešine hrama Sv. Preobraženja na Zlatiboru. Izložbu otvara profesor freskopisa na Akademiji SPC, Goran Janićijević, a program će oplemeniti zvuci hora „Zlatiborska Vila“.

I kolonija i izložba održavaju se po blagoslovu njegovog preosvestenstva Vladike Žičkog Hrizostoma, koji će i biti prisutan na svečanom otvaranju.

Svojim angažovannjem i gostoprimstvom izložbu je omogućio bračni par Momirović. Izložba će biti otvorena 08.01.2012. u 18:00 časova, a posetioci će moći da je pogledaju do 20. januara 2012. godine.

Povezani smestaj: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: