Dečja nedelja

Uporedi smeštaj

U predškolskim ustanovama Čajetine i Zlatibora nedelja posvećena deci - Dečja nedelja je i ove godine obeležena u periodu od 06. do 10. oktobra. Aktivnosti su bile predviđene za sve uzrasne grupe...

Najveće učešće su imale pripremne predškolske grupe.
Ponedeljak je bio dan predviđen za priču o dečjim pravima. Svaka grupa u vrtiću je radila svoj grupni crtež. Predškolci su se družili sa svojim budućim učiteljima i učenicima u osnovnim školama u svojim sredinama. Druženje je proteklo u igri i upoznavanju.

  U  utorak su deca iz mesnih zajednica Mačkat, Kriva Reka, Šljivovica, Sirogojno i Ljubiš zajedno sa decom iz Čajetine i Zlatibora prisustvovala pozorišnoj predstavi ''Lav i miš'' u izvođenju agencije ''ARS-LONGA'' iz Beograda. Decu sa Zlatibora prevezao je besplatno prevoznik ''Gaga'', a deca iz mesnih zajednica došla su u Čajetinu zahvaljujući saradnji sa roditeljima.

 
U sredu su deca iz pripremnih predškolskih grupa išla na izlet u Mokru Goru autoprevozom ''Gaga''. Putovanje i otkrivanje novih lepih predela bilo je upotpunjeno vožnjom ''Ćirom''. Deca iz ostalih grupa, koja nisu išla na izlet, uživala su u lepom jesenjem danu i igrama u parku.

U četvrtak su javne površine bile ukrašavane šarenim dečjim crtežima.

 
Petak je bio dan za prijem kod predsednika opštine. Predstavnici dece zajedno sa vaspitačima govorili su o svojim željama i predlozima. Na kratko su pokazali šta umeju i znaju, a imali su šta i da pitaju.

Interesovali su se da li je posao predsednika težak. Poklonili su mu svoj zajednički crtež upotpunjen raznolikim dečjim iskazima na pitanje ''Šta je to predsednik opštine?''

 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: