Degustacija specijaliteta na Zlatiboru

Uporedi smeštaj

U subotu, 23. oktobra u restoranu Studentskog odmarališta „Ratko Mitrović“ održana je degustacija pekarskih i kulinarskih proizvoda koje su pripremili i poslužili kuvari, poslastičari, pekari i konobari, polaznici prvog turnusa „Edukacije radnika u turizmu i ugostiteljstvu“.

Prisutni su mogli da uživaju u kulinarskim majstorijama polaznika koji su stečena znanja na ovoj edukaciji odmah i primenili. Umetnički dekorisani specijaliteti, u centralnom delu restorana, nikoga od okupljenih nisu ostavili ravnodušnim.

Zlatibor, kao vodeća turistička destinacija u zemlji ima sve potrebne organizacione i infrastrukturne kapacitete za održavanje ovakve edukacije, složili su Radoje Radovanović predsednik Samostalnog sindikata radnika ugostiteljstva i turizma Srbije i Darko Đurović v.d. direktora Turističke organizacije Zlatibor, koji su se obratili prisutnima i mnogobrojnim medijima.

Takođe, oni su istakli da je cilj same edukacije podsećanje na stečena i sticanje novih znanja, koje će polaznici primeniti u svom radu, što će uticati na to, da se ugostiteljske usluge podignu na viši nivo u skladu sa zahtevima i potrebama potrošača.

Edukaciju su organizovali Samostalni sindikat radnika ugostiteljstva i turizma Srbije u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor uz pomoć Hotela „Palisad“ i Studenskog odmarališta „Ratko Mitrović“ koji su obezbedili sve neophodne uslove za uspešno organizovanje ovog događaja.

Marko Knežević
Info centar TOZ    
031/845-103
 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: