Dešavanja tokom jula u Muzeju Staro selo

Uporedi smeštaj

Kalendar dešavanja za JUL 2011. godine u Muzeju na otvorenom "Staro selo" Sirogojno:

Od 3. do 10. jula u Muzeju borave studenti etnologije i antorpologije koji u okviru zajedničkog Projekta (Moda u socijalizmu- primer ručne trikotaže Sirogojno) Muzeja na otvorenom ''Staro selo'' u Sirogojnu i Filozofskog fakulteta u Beogradu, sprovode letnju terensku praksu.
Koordinatori projekta: mr Danijela Velimirović, asistent  i mr Jelena Toskić, kustos etnolog-antropolog.

Do 6. jula u Dvorani Muzeja može se pogledati izložba Slike i skulpture - Vladimira Mitrovića, samoukog slikara - vajara iz sela Tranava - Zlatibor.

Na Ivanjdan 07. jula pozivamo ljubitelje čaja  da dođu na "Ivanjdansku čajanku"  i probaju neki od čajeva sa prostora Zlatibora, uberu buket ivanjskog cveća i saznaju nešto više o  biljkama. U  Dvorani Muzeja biće otvorena izložba Biljke, Svetlane Ćaldović, višeg kustosa, etnologa. Izložba će  biti otvorena do 18. jula 2011. godine.

U periodu od 19. do 21. jula kroz niz umetničkih radionica  i Izložbu radova predstaviće se program Novi miljei. Ovaj program obuhvata niz radionica od  veza "kuvarica", preko strip-veza, sito štampe do izrade broševa u keramici. Učesnici programa su Bojan Janković, koordinator programa i izložbe, Aleksandra Rakezić i Gordana Basta izrada kuvarica i strip vezova, Vladan Nikolić strip autor, Mileta Mijatović sito štampa, Ljudmila Stratimirović, izrada kapa i broševa itd.
Organizator programa Dragan Cicvarić, kustos etnolog-antropolog. 

Na Dan Muzeja i muzejsku slavu Ognjenu Mariju 30. jula biće otvorena izložba Konzervacija i restauracija u Muzeju na otvorenom "Staro selo" u Sirogojnu. Organizatori programa Miladin Ivković, viši konzervator i Zorica Ivković, muzejski savetnik.

U periodu od 22. do 28. jula u okviru projekta "Camera Obscura" u Muzeju će boraviti studenti i profesori Odseka fotografije Fakulteta Primenjenih umetnosti u Beogradu. Saradnik na projektu Nikola Krstović, kustos istoričar umetnosti.