Drugi Medjunarodni studentski filmski kamp „Interakcija Zlatibor ’07“

Uporedi smeštaj

   
Drugi Medjunarodni studentski filmski kamp „Interakcija Zlatibor ’07“, poceo je 4. avgusta...

u organizaciji NFC “Filmart” iz Pozege, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RS, Narodne kancelarije predsednika Republike i Opstine Cajetina.

Studenti produkcije, režije, kamere, zvuka i montaze iz 15 zemalja okupili su se na uvodnoj radionici koje je odrzana u Kulturnom centru Beograda. Cilj radionice bio je: medjusobno upoznavanje ucesnika,  upoznavanje sa dinamikom realizacije projekta, produkcijom filmova i upoznavanje sa stanjem i polozajem deteta i decjih prava, što je okosnica sva cetiri okumentarna filma koja ce biti snimljeni tokom kampa.

Zvanično otvaranje kampa je na „Medjunarodni dan mladih“, 12. avgusta 2007. godine u 21h u  Velikoj Sali Kongresnog centra „Srbija” HTT Palisad, na Zlatiboru. Do tada, studenti su prema planu podeljeni u cetiri ekipe, koje ce snimati filmove na teritoriji opstina  Cajetina, Uzice, Pozega i Cacak, a zatim ce se sve ekipe okupiti na Zlatiboru gde ce montirati, obraditi i postprodukcijski dovrsiti filmove.

 Premijerno prikazivanje filmova, planirano je za 19. avgust 2007. godine u 21h u Velikoj Sali Kongresnog centra „Srbija” HTT Palisad. 

Završna tri dana kampa, ucesnici ce provesti u na radionicama i u posetama najvaznijim filmskim institucijama i filmskim akademijama u Beogradu, a rezultat svog rada na kampu, cetiri kratkometražna dokumentarna filma predstavice i pred beogradskom publikom u dvorani Kulturnog centra Beograd 22. avgusta 2007 godine.


 
 
NEZAVISNI FILMSKI CENTAR “FILMART”
Medjunarodni studentski filmski kamp
“Interakcija – Zlatibor 07”
Radnicka 11, 31 210 Pozega, SRBIJA
Tel.: 064 135 40 45
www.film-art.org/interaction
 E-mail: interaction@eunet.yu

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: