Drugi seminar za izradu LAP-a za stare

Uporedi smeštaj

U čajetinskoj biblioteci je 24. i 25. juna održan dvodnevni seminar za članove Radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana za stare. Tema seminara je bila Strateško planiranje, a učesnici su tokom ova dva dana radili na pripremi Nacrta LAP-a, kroz analizu stanja, određivanje prioriteta i glavnih ciljeva. Formirana su dva tima i izabrani koordinatori, koji će nastaviti započet proces izrade LAP-a. Bili su prisutni predstavnici svih relevantnih službi u opštini, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, lokalnih medija, Službe pomoći u kuci, Doma zdravlja, opštinske uprave, nevladinog sektora, kao i predstavnici penzionera i omladinaca. Drugog dana, kao gosti, seminaru su se prikljućili i članovi NVO „Libergraf” iz Užica.

Snimatelji iz producentske kuće „Urbanijum” su zabeležili najvažnije detalje sa seminara i oni će se naći u dokumentarnom filmu o projektu „Mladi za stare”.

Inače, ovaj projekat, koji realizuje Udruženje „Zlatiborski krug” traje godinu dana, a  sastavni je deo programa Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) „Inicijative javnog zagovaranja” kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).

Vesna Belčević
UG Zlatiborski krug

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: