Foto priča - Prvi dan 2009. - Tornik

Uporedi smeštaj

 

Zlatibor + dužina žičare 1.650 m + visinska razlika 374m + nadmorska visina 1495m + rastojanje vazdušnom linijom od centra Zlatibora, tačnije Kraljeve česme, do parkinga 7.402,8m - pogađate Tornik...

Naša ekipa obrela se prvog dana 2009. podno Tornika s namerom da se provoza šestosedom. Od ljubaznih momaka zaposlenih u Skijalištima Srbije dobili smo informaciju da nema dovoljno snega za alpsko smučanje. Remontovani ski lift "Bandera" kako je najavljeno na promociji Ski centra Tornik još uvek nije u funkciji kao ni automatska meteorološka stanica.

 

 

Karta za jednu panoramsku vožnju je 300 dinara; na žalost popusti za decu, kao ni popusti za meštane i užičane ne postoje.

 

Opremljeni opremom za nordijsko skijanje, vožnjom jedinim šestosedom u zemlji, uživajući u lepoti belih i crnih borova, popeli smo se na vrh Tornika. 

 

Pošto je za nordijsko skijanje potrebno jako malo snega, uživali smo skijajući se po samom vrhu.

 

Turisti su pristizali, silazili sa žičare, peli se na sam vrh Tornika, pored tragova srušenog repetitora i uživali u panoramskom pogledu na sve četiri strane sveta.

 

Spuštajući se žičarom, pogled je još veličanstveniji...

 

Snow tubby dužine 180m je spreman.  Za one hrabrije i mlađe i starije, svakako je izazov. Pokretnom trakom dužine 100m, sa gumom u rukama, penjete se do tačke gde se uz savet instruktora možete spuštati jedan po jedan ili u paru.

 

Dok objavljujemo ovu priču, na Zlatiboru pada sneg. Nadamo se da će ga noćas napadati dovoljno...

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: