Hotel "Mona" ulaže u mlade ugostitelje - Stipendije za najbolje učenike

Uporedi smeštaj

Hotel "Mona" na Zlatiboru najavio je da će stipendirati dva najbolja učenika ugostiteljskih škola - jednog kuvara i jednog konobara, u daljem školovanju. Na ovaj način pomoćiće učenicima da naprave prve korake u karijeri, ali i moći da zadrže najbolje kadrove na Zlatiboru.

Ove stipendije najavio je Ivan Jevremović, direktor hotela "Mona", prilikom svečane dodele diploma učenicima koji su tokom prethodnih godinu dana na praktičnoj nastavi učili od eksperata koji su radili u najboljim svetskim hotelima i restoranima. Obuke za kuvare, konobare i barmene je pohađalo 38 učenika srednjih ugostiteljskih škola iz Bajine Bašte, Prijepolja, Užica i Čajetine.

Jevremović je pozvao zainteresovane učenike da konkurišu za posao u "Moni", a samim tim i uče od poznatih kuvara i konobara i započnu karijeru u jednom od najboljih hotela Srbije.

Pet učenika koji su prošli obuke već je zabeležilo ozbiljne rezultate na takmičenjima - na Regionalnom sajmu učeničkog preduzetništva u Kragujevcu Darko Šijakić, Petar Ivaniš, Dragoslav Cerović, Nemanja Ljubičić i Lazar Perić osvojili su drugo mesto za biznis plan za školsko preduzeće "Čajetinka" i prvo mesto za proizvode koje su osmislili u toku praktične obuke. Proizvodi za koje su dobili nagrade su namazi od zlatiborskog sira sa zelenom ljutom paprikom, sa čokoladom i višnjom i putere sa šljivom i rakijom, orahom i brusnicom.

Povezani smestaj: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: