Humanitarna akcija "Zrak dobrote"

Uporedi smeštaj

Udruženje građana Zlatiborski krug poziva sve ljude dobre volje da se uključe u humanitarnu akciju "Zrak dobrote" za pomoć Dnevnom boravku za decu sa invaliditetom "Zračak" u Čajetini. Dnevni boravak "Zračak" se nalazi u osnovnoj školi "Dimitrije Tucović", koja je ustupila svoj prostor, i u njemu borave deca različitog uzrasta i različitog stepena invaliditeta. Rad Dnevnog boravka finansira lokalna uprava, ali pored osnovnih troškova za funkcionisanje "Zračka", deci su svakodnevno potrebne velike količine sredstava za higijenu (salvete, ubrusi, vlažne maramice...).

Kao i sva druga deca, korisnici "Zračka" se raduju kada mogu da uživaju u slatkišima, sokovima i slanim grickalicama, koje nisu uključene u osnovne troškove pokrivene od strane lokalne uprave.

Zlatiborski krug je pokrenuo akciju "Zrak dobrote" kako bi se obezbedila određena količina higijenskih sredstava, sokova i slatkih i slanih grickalica, ali i da bi se pokrenuli stanovnici opštine Čajetina, da u skladu sa svojim mogućnostima učestvuju u rešavanju problema svojih malih sugrađana kojima je potrebna pomoć.

Akcijom "Zrak dobrote" Zlatiborski krug nastavlja da podstiče solidarnost, dobru volju, podršku sugrađanima i povezivanje radi pomoći ugroženima, a naročito deci.

Svi koji žele da se uključe u ovu akciju mogu da odnesu svoj poklon – kutiju keksa, sok, pakovanje vlažnih maramica ili salveta u OŠ "Dimitrije Tucović" u Čajetini, gde se nalazi Dnevni boravak "Zračak"

Nijedan poklon nije mali, a ono što je zaista vredno je dobra namera i želja da se drugima pomogne.

Telefoni za dodatne informacije su:  063.857.99.35 i 064.239.17.18

Vesna Belčević, PR
UG „Zlatiborski krug“
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310
zkrug@open.telekom.rs
mob. 063 857 9935

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: