Izložba slika Milene Vermezović

Uporedi smeštaj

U okviru manifestacije Jevremova - Ulica susreta, a na dan opštinske slave Cveti, beogradske opštine Stari grad, 17. aprila 2011. godine, otvorena je izložba slika pod nazivom Stari grad, naše sugrađanke Milene Vermezović. Izložbu je otvorila predsednica opštine Stari grad, gospođa Mirjana Božidarević, u prisustvu užičkog akademskog slikara, gospdina Obrada Jovanovića, koji je dao svojevrsnu kritiku dela mlade umetnice.

Otvaranju su prisustvovale istaknute ličnosti iz sveta umetnosti i kulture. U umetninama Milene Vermezović Beograđani su imali priliku da uživaju sedam dana, koliko je postavka bila izložena u Ustanovi kulture Parobrod, sve do 23. aprila 2011. godine. Izložba je bila tematska i prikazala je znamenite pejzaže Starog grada, koje je slikarska četkica zabeležila bivajući u svakodnevnom kontaktu sa njima.

Bila je ovo izuzetna prilika u kojoj je do izražaja došao jedan  talenat, ali ne i jedina, jer Ustanova kulture Parobod svakodnevno afirmiše mlade potencijale Srbije, među kojima se našla i Milena Vermezović.

Marija Jeremić
Opština Čajetina

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: