KNJIŽEVNO VEČE U ČIGOTI: Dragan Velikić

Uporedi smeštaj

U ponedeljak, 7. aprila 2008. književno veče posvećeno je romanu "Ruski prozor" za koji je Dragan Velikić dobio NIN-ovu nagradu za književnost u 2007. godini.

O autoru i njegovom književnom radu govoriće Ivan Radosavljević, urednik  "Stubova kulture". Organizatori književne večeri su Biblioteka “Ljubiša R. Đenić” iz Čajetine i biblioteka Čigote. Mala sala  Čigote u 20:00

Dragan Velikić  dobio je NIN-ovu nagradu  za najbolji roman godine 2007. za delo "Ruski prozor" u izdanju "Stubova kulture". U izboru za najbolju knjigu u 2007. u organizaciji “Večernjih novosti“ za  isti roman dobio je  i  nagradu "Meša Selimović". Njegov roman "Ruski prozor", opisuje put glavnog junaka od malog grada u Vojvodini, preko Beograda i Budimpešte, do drugih gradova istočne i centralne Evrope na kraju XX veka. U njegova dela, pored "Ruskog prozora", ubrajaju se i romani "Via Pula" - za koji je osvojio Nagradu Miloš Crnjanski - "Astragan", "Hamsin 51" , "Severni zid", "Danteov trg ", zatim knjige priča "Pogrešan pokret" i "Staklena bašta", kao i knjige eseja "Yu- tlantida", "Deponija" i "Stanje stvari". Za projekat romana "Severni zid" dobio je stipendiju Fonda "Borislav Pekić". Romani, priče i eseji Dragana Velikića prevođeni su na nemački, francuski, italijanski, engleski, slovenački, češki, mađarski, španski, rumunski, poljski i holandski jezik. Dragan Velikić je ambasador Srbije u Austiji.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: