KNJIŽEVNO VEČE U ČIGOTI: Sanja Domazet

Uporedi smeštaj

Sanja Domazet romanopisac i dramski pisac, novinar i publicista, biće u četvrtak, 6.08.2009. gost književne večeri u Maloj sali Cigote u 20.30. Na književnoj večeri biće reči i o najnovijoj  knjizi "Božanstveni bezbožnici"

Delo je napisano u slavu ljubavi, života, umetnika i umetnosti, i opisuje živote i dela najintrigantnijih umetnika XX veka.
Sanja Domazet je predavač na Fakultetu dramskih umetnosti a za novine Danas, Politika i Blic, piše književnu kritiku. Do sada su joj knjige prevođene na francuski, bugarski i poljski jezik.

Sanja Domazet je autor nekoliko izvođenih drama na scenama beogradskih pozorišta: "Krila od olova", posvećena životu velike umetnice Milene Pavlović Barili, i "Frida Kalo" o životu i delu kontroverzne južnoameričke slikarke. Njeno najnovije dramsko delo "Disharmonija" priča je o velikom pesniku Disu. Autor je zbirke eseja "Anatomija zanosa" objavljene gotovo paralelno sa njenim prvim romanom  "Ko plače". Za roman "Ko plače" objavljen u biblioteci "Albatros" (izdavač "Filip Višnjić") 2005. godine, dobila je nagrade "Žensko pero" i "Meša Selimović" na VI tuzlanskim književnim susretima za najbolji roman, objavljen na jedinstvenom govornom području. U izdanju Zavoda za udzbenike objavljen je njen roman "Azil", kao i zbirka priča i drama, "Moć maske".

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: