KNJIŽEVNO VEČE: Vida Ognjenović

Uporedi smeštaj

U četvrtak 10. avgusta, u okviru programa Dani Stubova kulture, gost književne večeri biće Vida Ognjenović, pisac, reditelj i doskora ambasador SCG u Norveškoj.
Tema književne večeri je novi roman Vide Ognjenović "Preljubnici".

Mala sala Instituta u 20:30.Vida Ognjenović diplomirala je na Katedri za opštu književnost na Filoloskom fakultetu u Beogradu (1963) i na Odseku za režiju beogradske Akademije za pozorište, film i TV (1965). Objavila je knjige drama: Melanholične drame (1991), Kanjoš Macedonović (1993), Devojka modre kose (1993) i Setne komedije (1994); knjige priča: Otrovno mleko maslačka (1994) i Stari sat (1996); roman Kuća mrtvih mirisa (1995), kao i studiju: Strah od scenske rasprave (1980) .

Dobitnica je brojnih književnih nagrada: „Andrićeve nagrade“, nagrade „Branko Ćopić“, nagrade „Prosvete“, nagrade „Laza Kostić“, nagrade „Karolj Sirmaji“, nagrade „Paja Marković Adamov“, nagrade „Ramonda serbica“ i nagrade „Stefan Mitrov Ljubiša“. Prevodi sa engleskog i nemačkog jezika. Drame i proza Vide Ognjenović prevodjeni su na engleski, nemački, češki, poljski i madjarski jezik.
 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: