Kreativni centar u "Cigoti"

Uporedi smeštaj

Kreativni centar  ce 13. i 14. avgusta na Zlatiboru, u Cigoti (Galerija Cigota), predstaviti deci nova izdanja. 
        
U ponedeljak, 13. avgusta, u 19.oo, možete nam se pridružiti na promociji knjige Mama koza i sedam jarica, o kojoj ce govoriti urednica Andelka Ružic. Knjigu je napisala Tatjana Ivaniševic-Radojkovic, a ilustrovao Danijel Savovic. Namenjena je deci predškolskog uzrasta. 
         
Novi romani iz edicije Svet je jedan: Bakovuk (napisao Finbar O`Konor) i Slagalica od uspomena (autor Erve Žauan), koje su ilustrovali Tihomir Celanovic, odnosno Miroljub Milutinovic Brada bice predstavljeni u utorak, 14. avgusta u 19.30. O ovim romanima, namenjenim osnovcima, govorice urednica Sladana Ilic.
                  
Tokom ova dva dana bice organizovana i prodajna izložba knjiga Kreativnog centra u Institutu Cigota od 19 do 21 h.

Ako ste zainteresovani za direktno ukljucenje u program sa ove promocije i za razgovor sa urednicama, možete im se javiti na broj 064/184-66-47

Mama koza i sedam jarica
Da li se sve BAŠ tako dogodilo?
IZABERI ili DOPIŠI kraj!
 
Napisala Tatjana Ivaniševic-Radojkovic
Ilustrovao Danijel Savovic
Kreativni centar 2007

 Ova zanimljiva prica priredena je za citaoce predškolskog i mladeg školskog uzrasta na poseban nacin: radnja se u jednom trenutku prekida, a citaocu se nudi sedam varijanti bajke, kao i mogucnost da smisli sopstveni kraj i dopiše ga na praznim stranicama knjige.
 
Bakovuk
 
Napisao  Finbar O`Konor
Ilustrovao Tihomir Celanovic
Kreativni centar, 2007

Crvenkapina baka je prodala svoju kucicu trima prasicima i preselila se u Dom za srecne i dugovecne penzionisane likove iz bajki. Vuk je ostao sam u šumi. Šta bi on mogao da uradi? Pa da krene za bakom, naravno!
Prerušen u stariju gospodu, vuk guta svakog na koga naide dok traži baku. Medutim, u ovom urnebesno smešnom romanu Crvenkapa mora da pomogne inspektoru Brljiši i njegovom pomocniku Njuškalu da uhvate vuka...

Slagalica od uspomena
 
Napisao Erve Žauan
Ilustrovao Miroljub Milutinovic Brada
Kreativni centar, 2007

Ovaj roman za mlade, na dirljiv nacin opisuje veliku ljubav unuke prema baki, kao i razumevanje koje mala Vero ima za ono što se baki dešava.
Baka je izazvala požar u svojoj kuci i pocela je cudno da se ponaša, da gubi stvari, da zaboravlja imena i lica svojih najbližih. Zbog toga se seli kod cerke. Cela porodica pokušava da joj pomogne, da je okruži nežnošcu i ljubavlju, a narocito unuka Vero. Iz ove dirljive i zabavne price saznacete kako je trinaestogodišnja Vero, zahvaljujuci sanduku sa starim pismima i fotografijama, sklopila slagalicu od bakinih uspomena.

 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: