Međunarodni sajam EXPO-ZIM od 6. do 9. decembra

Uporedi smeštaj

Međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije - EXPO-ZIM, tradicionalno označava početak zimske sportske i turističke sezone u Srbiji.  Na ovogodišnjem, 27. EXPO-ZIM-u koji se održava od 6. do 9. decembra, učestvuje više od 90 izlagača - najveći domaći uvoznici i proizvođači zimske sportske opreme, zastupnici najpoznatijih svetskih brendova, zimski turistički centri, skijališta, najpoznatije domaće i brojne inostrane turističke agencije, hoteli, odmarališta. Beogradski sajam ovu manifestaciju organizuje u saradnji sa Asocijacijom "Sport za sve".

Sajam će otvoriti predsednik Skijaškog saveza Srbije Emir Kusturica i Predrag Peruničić, državni sekretar u Ministarstvu za omladinu i sport.

Naglašavajući da iz godine u godinu raste broj ljubitelja zimskih sportova, pa samim tim i interesovanje za EXPO-ZIM, Dragan Zečević, projekt menadžer manifestacije, rekao je na konferenciji za novinare da će tokom narednog vikenda više od 70 kompanija koje proizvode i prodaju skijašku i ostalu opremu za odmor na planinama predstaviti više od 300 brendova.

Ove godine na sajmu EXPO-ZIM će se prvi put zvanično predstaviti deset najvećih slovenačkih ski centara, turistička organizacija Maribora, turistička organizacija Istočno Sarajevo sa prezentacijom najboljih hotela u turističkoj ponudi Jahorine i ekskluzivnim eksponatom novog šestoseda firme Leitner Ag / Spa, koji na Beogradski sajam dolazi iz Italije. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore prvi put će ove godine predstaviti ponudu najatraktivnijih crnogorskih skijališta i hotela u zimskim turističkim centrima.

Petar Stakić, programski direktor Asocijacije "Sport za sve", rekao je da će, sudeći po najavama, ovogodišnji Sajam biti interesantan za Beograđane, ali i goste iz regiona. To ne treba da iznenađuje jer su mnoge manifestacije ovog tipa u okruženju prestale da postoje.

Pored kupovine nove, posetioci će moći i da razmene ili servisiraju polovnu sportsku opremu, a na jednom mestu moći će da pogledaju i ponudu najpoznatijih turističkih agencija za predstojeću zimu, novogodišnje i božićne praznike.

Popuste, predstavljanje kompletne ponude, prošireni sistem za veštački sneg na mnogim planinama i brojne nove staze najavila je Ana Jovanović, PR Skijališta Srbije.

Samo na Sajmu, na početku sportsko-turističke sezone, ljubitelji zimskih sportova moći će da kupe ski pas za naše ski centre sa popustom od 10 odsto, najatraktivnije turističke aranžmane sa popustom od 15 odsto, najnovije modele skija, vezova, sanki, cipela i druge zimske sportske opreme sa popustom 10 - 40 procenata.

U segmentu zimske sportske opreme posetiocima Sajma biće predstavljeno sve najnovije iz ove oblasti: skijaška, planinarska, fitnes i kamp oprema najpoznatijih svetskih proizvođača, najnoviji modeli skija, snow bordova, cipela, vezova, sanki, kombinezona, rukavica, kapa, naočara. Automobilska industrija će predstaviti najnovije modele četvorotočkaša, guseničara, skutera, motornih sanki i najnoviji program prateće zimske automobilske opreme, zimske gume, lance za sneg, nosače skija. Među brojnim izlagačima opreme na ovogodišnjem sajmu biće izložene i najmodernije mašine za ski reparaciju u ovom delu Evrope.

Na EXPO-ZIM-u će, po tradiciji, najveće domaće turističke agencije predstaviti ponudu najatraktivnijih aranžmana za predstojeću zimsku sezonu, koja uključuje i odgovarajuće popuste i pogodnosti za posetioce. Najpoznatije agencije promovisaće ponudu skijaških centara u Austriji, Italiji, Francuskoj, Bugarskoj i Slovačkoj, Turistička organizacija Maribora predstaviće najatraktivnije segmente zimske turističke ponude ovogodišnje evropske prestonice kulture, a posebno će biti predstavljeni hotel Falkensteiner sa Stare Planine, vile Sirius kluba i planinarski dom Rtanj na Kopaoniku.

U okviru pratećeg programa Asocijacija "Sport za sve" organizovaće niz predavanja, prezentacija, razgovora i animacija. U petak, 7. decembra svečano će biti obeleženo 20 godina postojanja ove asocijacije, u okviru EXPO-ZIM-a biće promovisan i Međunarodni zimski festival dečje rekreacije Zlatibor 2013.

Servisne informacije

Radno vreme sajma je od 10 do 20 časova. Ulaznice koštaju 300 dinara, a cena parkinga je 100 dinara na sat. Svečano otvaranje ovogodišnjeg sajma EKSPO-ZIM je u četvrtak, 6. decembra u 11 časova u hali 4 Beogradskog sajma.

Izvor vesti: www.sajam.co.rs

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Tag: