Nastavak humanitarne akcije za pomoć starcima u zlatiborskim selima

Uporedi smeštaj

Krajem prošle godine udruženje Zlatiborski krug je, u saradnji sa Službom kućne nege u okviru Centra za socijalni rad u Čajetini, pokrenulo humanitarnu akciju Da nam stigne svima Nova godina. U okviru akcije su prikupljeni polovni TV i radio aparati i dostavljeni starim i bolesnim korisnicima socijalnih usluga koje pruža Služba kućne nege.

Slepoj starici, Stanojki Šućurović iz Šljivovice je uručen radio-kasetofon koji je poklonila penzionerka Ikana Zečević iz Čajetine. Anonimni donator sa Zlatibora je poklonio tri televizora koji su uručeni Radulović Dragici iz Alinog Potoka, Marković Svetoliku na Rudinama i jednoj devojčici sa invaliditetom. Nov televizor je kupila jedna penzionerka sa Zlatibora i on je uručen Milojki Luković iz sela Šljivovica.

Ideja Zlatiborskog kruga, da poveže ljude kojima je neophodna pomoć, koji su bolesni i usamljeni i one koji žele i mogu da učine dobro delo za svoje manje srećne sugrađane, je urodila plodom. Možda je broj TV i radio aparata mogao da bude i veći, ali je važna poruka da možemo i da treba da pomognemo jedni drugima.

U ranijoj akciji Službe pomoći u kući, vlasnik apartmana na Zlatiboru je poklonio dva kauča od kojih je jedan uručen baki u Krivoj Reci, a drugi samohranoj majci u Šljivovici, a obe su primaoci MOP-a (materijalno obezbeđenje porodice).

Rukovodilac Službe kućne nege, Ljubinka Ilić, kaže da je njihovim korisnicima svaka pomoć dobrodošla. Zlatiborski krug je ovu humanitarnu akciju produžio i proširio na polovne, ali ispravne kućne aparate, naročito frižidere, koji će puno značiti ovim ljudima. Već je obezbeđen jedan frižider sa zamrzivačem od porodice sa Zlatibora, a organizatori se nadaju da će ovaj vid pomoći postati praksa u opštini Čajetina.

Zlatiborski krug je dosadašnje aktivnosti za pomoć zlatiborskim starcima realizovao kao deo projekta Mladi za stare, koji je deo programa Inicijative javnog zagovaranja Instituta za održive zajednice, a koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj. Projekat se završava u februaru, ali saradnja sa Centrom za socijalni rad se nastavlja. Zlatiborski krug nastavlja humanitarnu akciju pod sloganom: Pomažući drugima gradimo sebe.

Verujemo da će se sve više ljudi uključivati sa željom da pomogne drugima, jer je mnogo onih kojima je pomoć potrebna.
Osoba za kontakt je Ljubinka Ilić (tel. 064-349-71-08)

Vesna Belčević,
UG „Zlatiborski krug“
Slobodana Penezića 31
Čajetina 31310
zkrug@open.telekom.rs
tel. 031 831 709
mob. 063 857 9935

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: