OBAVEŠTENJE IZ OPŠTINSKE UPRAVE

Uporedi smeštaj

Povodom sve učestalijih slučajeva bespravne gradnje na teritoriji Opštine Čajetina, a naročito u naseljenom mestu Zlatibor, obaveštavaju se građani:
Shodno odredbama Zakona o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS"), broj 47/03) izgradnja objekta se vrši na osnovu odobrenja za izgradnju a prema tehničkoj dokumentaciji.Tehnička dokumentacija izrađuje se kao generalni projekat, idejni projekat, glavni projekat, izvođački projekat i projekat izvedenog objekta.
Odobrenja za izgradnju izdaje nadležna služba Opštinske uprave opštine Čajetina na osnovu akta i urbanističko tehnjčkih uslova.
Skrećemo pažnju svim licima, da će u slučajevima bespravne gradnje objekata, Opštinska uprava Čajetina, shodno članu 149, Zakona o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", broj 47/03), podneti krivičnu prijavu za delo koje je zaprećena kazna zatvorom i to fizičkim licima do 3 godine, a preduzetnicima koji su izvođači radova do 1 godine. Takođe, fizičko lice i odgovorno lice u pravnom licu koje dozvoli priključenje objekta koji se gradi ili je izgrađen bez odobrenja za gradnju i glavnog projekta na elektroenergetsku mrežu, termoenergetsku, telekomunikacionu mrežu, vodovod i kanalizaciju, kazniće se za krivično delo zatvorom do 3 godine.
Takođe, obaveštavamo javnost da je Opštinska uprava raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponjuđača, koji će po pravosnažnim rešenjima građevinske inspekcije sprovoditi postupke rušenja bespravno započetih građevinskih objekata.
Kako bi sačuvali Zlatibor i za buduće generacije, pozivamo sve građane da pre otpočinjanja bilo kakvih građevinskih radova na svojim parcelama na Zlatiboru, se obrate stručnim službama Opštinske uprave Opštine čajetina za informacije, u vezi sa gradnjom objekata, kontakt telefon: 031.832.281, 031.831.677 i 031.831.367.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: