Obeležen Dan opštine Čajetina

Uporedi smeštaj

U subotu 30. juna, povodom Dana opštine Čajetina, održana je svečana sednica Skupštine opštine Čajetina.
I ove godine Skupština opštine Čajetina plaketama, priznanjima i novčanim nagradama zahvalila se najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za izuzetan doprinos razvoju Opštine u proteklom periodu.

Plaketom "Dimitrije Tucović", za izuzetno zalaganje i doprinos u otklanjanju posledica nastalih tokom vanrednog stanja protekle zime, nagrađeno je Vatrogasno-spasilačko odeljenje Čajetina, kao i Dečje odmaralište "Sport-trim". Posle zemljotresa u Kraljevu, "Sport–trim" omogućio je besplatan smeštaj na Zlatiboru za oko 100 mališana iz iz ovog grada.

Dobitnik plakete "Dimitrije Tucović" je Vladimir Ševkušić, trener Plivačkog kluba Čigota - Zlatibor, koji je svojim trudom i zalaganjem održao visok rejting kluba, kako u zemlji tako i u inostranstvu .

Mladi poljoprivrednik iz Rožanstva, Ivan Kovčić, koji uspešno razvija stočarstvo u ovom kraju takođe je dobitnik plakete "Dimitrije Tucović".

Učesnik brojnih kvizova sa zapaženim rezultatima. Opravdao epitet Zlatiboraca kao bistromnih ljudi, dobitnik plakete "Dimitrije Tucović" Bojan Savić iz Čajetine.

Predsednik opštine dodelio je zahvalnice pojedincima koji su se istakli svojim radom u protekloj godini i postignutim uspehom. Nagrađeni su: Ana Filipović iz Čajetine, Milena Velanac iz Čajetine, Ljiljana Gavović iz Mušveta, Milenka Šopalović iz Mačkata, Dušica Joksimović iz Ljubiša, Nebojša Krpović sa Zlatibora, Radomir Marić iz Ljubiša i Milena Velanac sa Zlatibora.

Pohvalnice opštine Čajetina dodeljuju se svim svršenim učenicima osnovnih i  srednje škole na teritoriji Opštine Čajetina, kao i svršenim učenicima srednjih škola na teritoriji Republike, a koji imaju prebivalište na teritoriji Opštine Čajetina, dobitnicima diplome "Vuk Karadžić". Pohvalnice su uručene: Emiliji Milojević Osnovna škola "Dimitrije Tucović" Čajetina, Ani Lazović Osnovna škola "Dimitrije Tucović" iz Čajetine, Anđeli Peković OŠ "Dimitrije Tucović" sa Zlatibora, Tamari Radovanović OŠ "Milivoje Borović" Šljivovica i Stefanu Đuričiću Ugostiteljsko turistička škola Čajetina.

Dobitnicima pohvalnice pripao je i zlatnik  sa likom Vuka Karadžića.
Dobitnik ovogodišnje "Zlatiborske povelje" je preduzeće "Beohemija" iz Beograda. Beohemija poslovni sistem je regionalni lider u proizvodnji kućne hemije, deterdženata i kozmetike. Čelni ljudi ovog preduzeća pomogli su asfaltiranje 2km puta u Mesnoj zajednici Ljubiš.

Povezani objekat: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: