ODMOR ZA SRCE

Uporedi smeštaj

Srce na odmoru
Ljudsko srce vredno radi. Iako teži svega 300 grama, za 24 časa ono proizvede energiju dovoljnu da se podigne oko 70 tona ili jedna lokomotiva na 33 cm iznad zemlje! Tokom jednog dana srce otkuca oko 100.000 puta, i to dok se odmaramo. Kada se krećemo i radimo, njegovim otkucajima broj se ne zna.

Nije li onda taj vredni radnik zaslužio da ga povremeno počastimo užicima koji će mu sigurno goditi? Stres, neuredna ishrana, konzumiranje alkohola i duvana, nedostatak fizičke aktivnosti, gojaznost, faktori su koji, između ostalog, doprinose nastanku kardiovaskularnih oboljenja, zaključak je dvodnevne diskusije upriličene u CMC Klubu Satelit na Zlatiboru. Program „Čuvajmo srce, nemamo rezervno!“ osmišljen je kako bi se novinari, kao predstavnici jedne od najstresnijih profesija relaksirali u zdravom ambijentu, pripremili za nove radne izazove i proširili znanja o načinima prevencije kardiovaskularnih oboljenja. U ubrzanom tempu života čije su glavne karakteristike naporan rad, nedostatak vremena za sebe i najbliže i, neretko, neuredne navike, ponekad je potrebno prikočiti i preispitati sopstveni životni stil. Boravak u CMC Klubu Satelit deluje blagotvorno i na telo i na dušu.

Spoljašnjim izgledom objekat podseća na zamak. Moderno uređene sobe i apartmani odišu toplinom i prefinjenošću. Domaćinska atmosfera upotpunjena je doživljajem intimne ušuškanosti koja podseća na toplinu doma. Pucketanje vatre u kaminu, mir, nenametljiva ljubaznost osoblja, spokoj koji se oseti čim se zakorači u mali zlatiborski dvorac, čini boravak na ovom mestu posebnim doživljajem. O tome svedoči i podatak da je na međunarodnom kongresu kompanije RCI (RCI Global Vacation Network) Klub Satelit proglašen za najbolje novo odmaralište u sistemu RCI za 2009. godinu.

Želimo da se naši gosti osećaju prijatno, ali da na ovom mestu pronađu i mnoštvo korisnih sadržaja. Novinarska srca uživaće u bazenu, teretani, sauni, đakuziju, u šetnjama, ali i u restoranu Kluba Satelit. – rekao je direktor Kluba Satelit, Dalibor Simić.

Predstavljajući novinarima program „Odmor za srce“, Simić je objasnio:

Plivanje blagotvorno deluje na celokupni kardiovaskularni sistem. Jača mišiće srca, stabilizuje krvni pritisak, poboljšava snabdevenost srca i pluća kiseonikom. Lagana vožnja bicikla i korektivne vežbe prijaju svima, dok se u đakuziju otklanjaju napetost i umor a venska cirkulacija poboljšava. Srca zdravih osoba uživaće u sauni, koja povoljno deluje na rad krvotoka, ali se osobama sa zdravstvenim tegobama pre njenog korišćenja uvek savetuje konsultacija sa lekarom.

Bogata trpeza takođe je bila srcu po ukusu. Nisu izostali zlatiborski specijaliteti, koji se, inače, nalaze na redovnom meniju ovog objekta i koji se mogu pripremiti na zdraviji način. Novinari su degustirali čorbe od sočiva, specijalitete od soje, grilovano meso, mešano bareno povrće, prirodne sokove od pomorandže i borovnice, pite i paštete od heljde, ražani hleb, kolače od integralnog brašna punjene ribizlama, i nezaobilaznu baba Radinu pitu od višanja, koja je sada već čuveni specijalitet Kluba Satelit....Ugođaj je bio potpun!

Moderator diskusije, kardiolog u Kliničkom centru Srbije, Prof. dr Aleksandra Aranđelović istakla je da je čovek star onoliko koliko su stari njegovi krvni sudovi i podsetila da je prevencija ateroskleroze u popravljanju kvaliteta života.

Trebalo bi izbegavati brzu hranu, alkohol, duvan, konzumiranje prevelike količine slatkiša. Važno je shvatiti da stres ubija srce i da je loš kvalitet života povezan sa lošom organizacijom. Svima nama je ponekad potreban beg iz svakodnevice, a ovakvi programi čine da čovek „napuni baterije“, osveži se, pokloni nešto dragocenog vremena sebi i svojim najbližima i to je pravi dar za ceo organizam. Ako postignemo ravnotežu duha i tela, i vodimo računa o organizmu kao celini, i srce će, svakako, uživati. – istakla je Prof. Aranđelović.

Ako želimo da sačuvamo zdravo srce, rekla je ona, trebalo bi da se pridržavamo takozvane „formule zdravlja“, 0-3-5-140-5-3-0:

- 0 cigareta dnevno

- 30 minuta pešačenja svakog dana

- 5 obroka voća ili povrća

- maksimalni gornji krvni pritisak oko 140, donji do 90

- Ukupni holesterol ispod 5

- Loš LDL holesterol ispod 3

- Bez viška kilograma i povišenog šećera u krvi

Po ugledu na ovaj, pravićemo razne programe za različite ciljne grupe. Možete osmisliti program koji odgovara vašoj firmi, udruženju, čak i maloj grupi sačinjenoj od vaših najbližih saradnika ili prijatelja, ili prepustiti nama da to učinimo. Za sve informacije gostima stojimo na raspolaganju.- rekao je Dalibor Simić. Ako svemu ovome dodamo šetnju Zlatiborom, izlete predivnim pejzažima, uživanje u čistom vazduhu...ugođaj je bio potpun. Obilazak pijace za kraj, kupovanje suvenira, radost zbog malih poklona kojima ćemo nekoga usrećiti, jedna medovača, jedan liker od borovnice, malo mladog sira, slatko od kupina....I srcu se oprašta poneki slatki greh.

U Klubu Satelit saznali smo i da taj dragoceni organ zaista može da pukne od ljubavi. Zato oprez! Čuvajmo srce, nemamo rezervno!

Posetite naše internet strane

http://www.cmc.rs/

http://www.satelit.rs/

Možete nas pronaći i na facebook-u

http://www.facebook.com/home.php?#!/CMCGROUPTuristickaAgencija

http://www.facebook.com/home.php?#!/CMCKlubSatelitZlatibor

http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Belgrade-Serbia/CMC-Klub-Satel...

U oktobru 2007. godine kompanija CMC Club Villas Jazmin d.o.o. je postala vlasnik jednog od najpoznatijih objekata na Zlatiboru, Kluba Satelit. Nakon renoviranja objekat nudi smeštaj koji odgovara visokim zapadnim standardima uz tradicionalnu domaćinsku atmosferu.  Kompanija CMC GROUP, sa sedištem u Beogradu i poslovnicama u Novom Sadu, Skopju, Solunu i Sofiji, uspešno posluje već više od deset godina, zapošljava oko 140 profesionalaca i ima odličnu saradnju sa mnogim organizacijama i savezima poput AMSS-a. Pod okriljem CMC-a nalazi se i CMC Klub Satelit u Košutnjaku. Društveno korisne kampanje sastavni su deo našeg programa rada. I u narednom periodu sprovodićemo različite akcije i kampanje, a jedna od njih biće nagrađivanje najboljih studenata.kratkim odmorom u CMC Klubu Satelit.

Povezani smestaj: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: