Održan Festival narodne muzike Zlatibor 2008.

Uporedi smeštaj

Na Zlatiboru je sinoć, 13. avgusta 2008., održan Festival narodne muzike Zlatibor 2008. koji je nastavak prethodnog festivala Zlatiborska pesma...


Festival se sastojao iz revijalnog i takmičarskog dela. U takmičarsko delu je nastupilo dvanaest izvođača sa po jednom pesmom,  dok je u revijalnom nastupilo sedam izvođača koji su se predstavili sa po tri pesme.

U prelepom zlatiborskom ambijentu na letnjoj pozornici pored jezera, više hiljada posetilaca je uživalo u tradicionalnoj narodnoj pesmi. Kvalitetne takmičarske numere su rado prihvaćene, a stari hitovi u revijalnom delu su probudili emocije kod publike, koja je mnoge pozivala na bis. Stručni žiri  kojim je predsedavao Radiša Urošević, na kraju festivala je izabrao najbolje.

Za najbolju kompoziciju izabrana je pesma ‚‚Mirjana‚‚ u izvodjenju Novice Negovanovića,  za 2. kompoziciju izabrana je ‚‚Nema toga ko se dvaput rodi‚‚ u izvodjenju Bana Spasojevića - Bise, 3. kompozicija je ‚‚Šumadijska pesma‚‚ u izvodjenju Raše Pavlovića,  za najbolju interpretatorku izabrana je Dejana Djekić sa pesmom ‚‚On je moja sreća‚‚, za 2. interpretaciju izabran je Raša Pavlović sa  ‚‚Šumadijaskom pesmom‚‚, a 3. interpretacija je Vladan Simić i pesma ‚‚Svijaj grane moj Jablane‚‚.  Najbolji aranžman imao je Vlada Panović za numeru ‚‚Svijaj grane moj Jablane‚‚.

Na kraju festivala su dodeljene statue ‚‚Zlatini bor‚‚  i druge vredne nagrade. Planira se da festval postane tradicinalan tako da će Zlatibor, pored toga što je prestonica srpskog turizma, postati prestonica tradicinalne narodne pesme.

Festival su organizovali Turistička organizacija Zlatibor i Radio televizija Melos iz Kraljeva.

Za marketing  TO Zlativor
  
Darko Djurović
savetnik
 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: