Održan "Off road karavan Zlatibor 2011."

Uporedi smeštaj

Off road karavan, jedna od atraktivnijih manifestacija koja iz godine u godinu beleži sve veću posećenost održana je na Zlatiboru. Kolona od preko 200 učesnika krenula je rano ujutru ispred hotela Zelenkada na avanturističku vožnju dugu 80 kilometara po slabo prohodnim, prašnjavim putevima čajetinske opštine. Da je manifestacija ozbiljna i dobro medijski propraćena govori činjenica da je pored velikog broja učesnika iz Srbije, ove godine bilo i dosta gostiju iz susednih zemalja Crne Gore i Bosne. Karavan je krenuo glavnim magistralnim putem ka Podgorici da bi se nedugo zatim, već posle par kilometra, krenulo lokalnim putem kroz sela Dobroselicu, Stublo i Jablanicu. Svi učesnici mogli su da uživaju u prelepim pejzažima zlatiborskih sela. Mir i tišinu, s vremena na vreme, prekidali su aplauzi prisutnih upućeni smelim i hrabrim učesnicima koju su prkosili prirodi i svoja vozila testirali na najekstremnijim padinama.

U hladu stoletnih borova ispred crkve brvnare u Jablanici napravljena je i pauza za doručak. Predah je uveličao i trubački orkestar, a sve to zahvaljujući sjajnoj organizaciji i Turističkom udruženju Jablanica. Posle predaha nastavilo se dalje ka Semegnjevu. Događaj dana odigrao se na par kilometara od železničke stanice Semegnjevo, tačnije na reci Rzav.

Ova plahovita reka, bila je nemirna i predstavljala je pravi izazov za karavan, koji nije imao izbora i morao je preko. Neki su lako prešli, neki se čak i okupali, a svi se dobro zabavili. Put je nastavljen i nedaleko od  Zlatibora učesnici su imali priliku da još jednom pred svima testiraju svoje ljubimce. Povratkom na Zlatibor druženje nije prekunuto. Ekipa se preselila u restoran Rujno gde je baš za ovu priliku bio organizovan ručak i gde su se prepričavali doživljaji sa trećeg “Off-road karavana Zlatibor 2011". Nadamo se da je ova manifestacija motivisala mnoge učesnike da se vrate na Zlatibor, a Turističkoj organizaciji Zlatibor ovo je samo uvod u burno leto i sezonu koja se bliži.

Vladimir Živanović
TO Zlatibor

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: