Održan skup turističkih agencija iz Hrvatske i Makedonije sa predstavnicima turističke privrede Zlatibora

Uporedi smeštaj

Turistička organizacija Zlatibor i Nacionalna asocijacija turističkih agencija – „YUTA” su u subotu, 9. oktobra u 15 časova u prostorijama sportsko-turističkog centra „ZLATIBOR WAI TAI“ održali pres konferenciju i radionicu povodom Internacionalnih susreta turističkih asocijacija – „ISTA“, Zlatibor 2010.

Na ovoj konferenciji prisutnima su se obratiti: g-din Darko Đurović – v.d. direktora TOZ-a, g-din Radisav Stanković – predsednik „YUTA”, g-din Boris Žgamba – predsednik “UHPA”, g-din Mile Španovski – predsednik „ATAM”, g-din Tomislav Vukovac – Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i  g-din Stojan Arizanović – pomoćnik ministra za sektor turističke inspekcije pri Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije .

Ovo je prvi put da predstavnici hrvatskih turističkih agencija organizovano dolaze na Zlatibor, dok su gosti iz Makedonije već nekoliko puta bili na Zlatiboru. Na ovom susretu je organizovana i radionica na kojoj su predstavnici turističke privrede Zlatibora, mogli da ostvare poslovne kontakte sa inostranim turističkim agencijama radi ostvarivanja poslovne saradnje. Svi učesnici su izrazili želju za boljom i uspešnijom saradnjom, uz konstataciju da su neki koraci u tom pravcu već napravljeni. Cilj ovih okupljanja je ukrupljivanje turističke ponude i zajednički nastup regiona na međunarodnom tržištu, radi privlačenja turista iz dalekih zemalja.

Ideja je, kako je istakao Radisav Stanković – predsednik „YUTA“, organizovanje balkanskih tura. Sastanku je prethodio izlet učesnika u Mokru Goru u organizaciji Turističke organizacije Zlatibor. Gosti iz Hrvatske i Makedonije su mogli da uživaju u vožnji „Ćirom“, u obilasku etno sela „Drvengrad“ kao i obilasku spomen kuće proroka Tarabića u selu Kremna.

Za Nedelju je planiran obilazak hotelskih smeštajnih kapaciteta kako bi se gosti na licu mesta upoznali sa ponudom zlatiborskih hotelijera. Pre polaska, gosti će, od strane Turističke organizacije Zlatibor, dobiti zlatiborske secijalitete – pršutu, sir i kajmak. Da ovaj skup ne prođe u strogo poslovnoj atmosferi, pobrinuli su se sami učesnici koji su, posle konferencije, organizovali mini turnir u malom fudbalu.

Marko Knežević
Info centar TOZ
031/845-103
 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: