Održana završna svečanost u okviru projekta Mladi za stare

Uporedi smeštaj


Udruženje građana Zlatiborski krug je u utorak, 1. februara, organizovalo završnu svečanost u okviru projekta Mladi za stare, kojom je proslavljen uspešan završetak projekta i ostvarivanje projektnih ciljeva. Svečanost su vodile volonterke iz omladinske organizacije CMOK, koja je bila partner Zlatiborskom krugu u realizaciji projektnih aktivnosti.

Posetioci su imali priliku da vide dokumentarni film o projektu, koji je sniman osam meseci i koji je ovom prilikom premijerno emitovan.

U umetničkom delu su učestvovali Sara Matović na violini i Marko Džambasović sa frulom.

Članovi projektnog tima su podelili zahvalnice predstavnicima svih institucija, organizacija, udruženja i medija koji su svojim angažovanjem doprineli uspehu projekta.

Nakon programa je nastavljano druženje uz posluženje i neformalni razgovor.

Projekat Mladi za stare se završava polovinom februara, a njegovu realizaciju su pomogli Institut za održive zajednice (ISC) i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Usvajanjem Lokalnog akcionog plana za stare, čija je izrada bila deo ovog projekta, Čajetina je postala prva opština u Srbiji u kojoj je usvojen ovaj lokalni dokument u skaldu sa Nacionalnom strategijom o starenju.

Svečanost koja je organizovana je i nastavak međugeneracijske saradnje koju je Zlatiborski krug ovim projektom pokrenuo.

Video prilog o završnoj svečanosti možete pogledati na adresi  
http://www.youtube.com/watch?v=1ruL_uVrMiE

Vesna Belčević,
UG „Zlatiborski krug“
Slobodana Penezića 31, Čajetina 31310
zkrug@open.telekom.rs
tel. 031 831 709
mob. 063 857 9935

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: