Okrugli sto - Mladi za stare

Uporedi smeštaj

U čajetinskoj biblioteci je 26. novembra odrzan Okrugli sto, kao deo projekta "Mladi za stare" koji realizuje udruzenje "Zlatiborski krug". Gošće na Okruglom stolu su bile Ivana Denić iz Ministarstva rada i socijalne politike i mr. Nadežda Satarić, predsednica Upravnog odbora udruženja "Amity snaga prijateljstva".

Predstavnica Ministarstva je  govorila o procesu izrade Nacionalne strategije o starenju i o aktivnostima Ministarstva na poboljšanju položaja starih u Srbiji. Gospođa Satarić je govorila o ulozi građanskih udruženja u procesu izrade Nacionalne strategije i o iskustvu koje je stekla tokom višegodišnjeg rada na poboljšanju položaja starih.

Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici lokalnih institucija koji su u razgovoru sa gošćama izneli probleme sa kojima se susreću u svom radu.
Predsednica "Zlatiborskog kruga",  Zorica Milosavljević, je prisutnima najavila prestojeće događaje u okviru projekta, a Koordinatorka Radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana za stare, Bojana Božanić, je upoznala prisutne sa dosadašnjim aktivnostima u procesu izrade LAP-a za stare.

Nacrt Lokalnog akcionog plana za stare u Cajetini je stavljen na javni uvid, a do kraja godine se očekuje njegovo usvajanje u Skupštini.

Vesna Belčević, PR
UG "Zlatiborski krug"
Slobodana Penezica 31
Cajetina
tel. 0638579935
zkrug@nadlanu.com

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: