Omladinska ulična akcija u Čajetini

Uporedi smeštaj

U subotu, 12. juna, nakon poslednje radionice za mlade u okviru projekta Mladi za stare, u Čajetini je održana  omladinska ulična akcija.  Mladi učesnici programa obuke su na četiri celodnevne radionice stekli  znanja i veštine koje će im pomoći da planiraju i osmišljavaju akcije koje doprinose razvoju međugeneracijske saradnje i aktivnijem uključivanju starih osoba u život lokalne zajednice.

Ulična akcija koju su mladi realizovali u centru Čajetine u subotu u 14 časova je njihova prva samostalna akcija koju su, uz malu pomoć članova Zlatiborskog kruga, ostvarili.

Mladi volonteri su sugrađanima delili promotivni materijal, torbe, fascikle, sveske, prospekte i davali informacije o ciljevima projekta. Građani su pokazali interesovanje za temu, položaj i potrebe starih u opštini, davali su komentare i sugestije.

S obzirom na izuzetno visoku temperaturu, prolaznika je bilo manje nego što je uobičajeno, pa sav promotivni materijal nije podeljen, ali je na predlog volontera distribuiran kasnije u večernjim satima.

Ova akcija je deo projekta Mladi za stare koji Udruženje Zlatiborski krug realizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) kroz program Inicijative javnog zagovaranja kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC). Cilj projekta je poboljšanje položaja starih u opštini Čajetina kroz izradu i usvajanje Lokalnog akcionog plana za stare i razvoj međugeneracijske saradnje.

Vesna Belčević, PR
Udruženje građana Zlatiborski krug
zkrug@open.telekom.rs
0638579935

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: