Osveženje na kupalištima Zlatibora

Uporedi smeštaj

U vrele i sparne letnje dane ljudi iz Zlatiborskog kraja osvežavaju na mnogobrojnim kupalištima na Zlatiboru.
A kupališta na Zlatiboru ima za svačiji džep - i onih gde je ulaz slobodan.

Duh Vimbldona na Zlatiboru je prisutan i pored jednog od 6 kupališta, gde se igra tenis.

I dok neko u hladovini gleda tenis, a neko igra na terenima, ima onih koji su pravo osveženje pronašli u planinskoj rečici. Svaka generacija traži zabavu na svoj način, kroz sportske sadržaje, ili uz muziku na uvce. Mnogima je Zlatibor zamena za more.

"Naravno, ovde je veoma lepa atmosfera, narod dolazi zbog tople vode i zbog opuštajuće atmosfere, svež vazduh, baš je super," kaže jedan od posetilaca.

"Na zlatiborskim jezerima nije toliko skupo i može za jeftino da se prođe," smatra jedan od domaćih turista koji je more "zamenio" Zlatiborom.

Tokom sezone turisti na Zlatiboru uživaju u osveženju na kupalištima koja se nalaze ne nekoliko lokacija. Ipak su najpopularnija kupališta ona u Semegnjevu, kaže Jelica Tošić iz turističke organizacije Zlatibor.

"Kupalište Trčinoge, Komša, Zlatiborska jezera u kojima je ulaz besplatan, a takođe u selu Šljivovici ka Mokroj Gori postoji kupalište Jokino vrelo u kome je ulaz 250 dinara. Zatim Boškova voda u Ljubišu u kome je ulaz 100 dinara. U svim ovim kupalištima možete iznajmiti ležalje, suncobrane. Naravno ima i kupalište u blizini Čajetine, to je kupalište Mušvete, a u samom centru Zlatibora otvoren je i bazen u hotelu Olimp, kod Kićanovića, gde je ulaz 400 dinara za odrasle, a 250 dinara za decu," kaže Tošićeva.

Koliko će neko potrošiti na Zlatiboru zavisi od dubine novčanika i želje da se iskoristi celokupna turistička ponuda. U svakom slučaju izbor je veliki, samo još da je i dovoljno novca, saglasni su i ugostitelji.