Otvorena letnja sezona na Torniku

Uporedi smeštaj

U petak 22. juna, kako je i najavljeno, otvorena je letnja sezona na Toniku. Ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica među kojima je bio i državni sekretar za turizam Goran Petković.  Otvaranje ove sezone obeležila je promocija planinskih biciklističkih staza koje su vidno obeležene i uređene u svrhu planinskog biciklizma. Od ove godine posetioci Tornika, moći će u podnožiju da  iznajme biciklu i da se zajedno sa njom izvezu na najviši vrh Zlatibora, odakle mogu da odaberu jednu od četiri uređene staze i spuste se niz prelepe padine Tornika nazad do početne stanice šestosedešnice. Tornik je prvi ski - centar na kome su promovisane staze za planinski biciklizam i ova aktivnost doprineće pre svega poboljšanju turističke ponude Zlatibora.

Ovo je samo jedna u nizu od brojnih promocija u kojoj učestvuje i Turistička organizacija Zlatibor. Kružna staza u Semegnjevu je danas i zvanično otvorena, mada se ova staza uveliko koristi od strane velikog broja turista.

Promocija aktivnog turizma Zlatibora se nastavlja. Pored pomenutih biciklističkih staza, ukupne dužine preko 70 kilometara, uskoro nas očekuje i promocija pešačkih staza koje su takođe obelezene i stavljene u svrhu turizma. Sve aktivnosti, na unapređenju infrastrukture, završavaju se pred početak same turističke sezone što će, nadamo se,  uticati na povećanje posete turističkom centru Zlatibor.

Vladimir Živanović
TO Zlatibor

Povezani objekat: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: