Planirane investicije na Zlatiboru

Uporedi smeštaj

U kongresnoj sali Studentskog odmarališta "Ratko Mitrović" u utorak, 20. marta održana je pres konferencija povodom planiranih investicija u oblasti turizma na teritoriji opštine Čajetina.  Prisutnima su se obratili direktor Turističke organizacije "Zlatibor" Darko Đurović, predstavnici hotela "Zlatibor Mona" Tomislav Momirović i Miljan Kalinić, predstavnik Skijališta Srbije Nenad Savić i predstavnik opštine Čajetina Marija Jeremić.

Prema rečima direktora Turističke organizacije "Zlatibor" za predstojeću letnju turističku sezonu biće u funkciji markirane pešačke i biciklističke staze Zlatibor-Čigota-Tornik, a u planu je i završetak markiranja staze Zlatibor-Semegnjevo-Mokra Gora. U pripremi je izgradnja auto-kampa, na prostoru Tić polja, u blizini samog centra Zlatibora, što je trend i u Evropi i svetu koji ova turistička destinacija nastoji da prati.

Najavljena je izgradnja gondole, čija je ukupna vrednost oko 10 miliona eura. Izgradnja će početi nakon obavljanja tenderske procedure i potpisivanja ugovora za nabavku opreme za gondolu, a kraj leta uzima se kao početak izvođenja građevinskih radova na ovoj investiciji.

Nenad Savić, ispred Skijališta Srbije, rekao je da je ski centar Tornik ove godine zabeležio rekordnu posećenost, a dobijeni FIS sertifikat omogućio je, u zimskim mesecima u ovom ski centru održavanje 5 skijaških trka, od kojih je jedna međunarodnog karaktera. Na Torniku je u planu uređenje mauntin bajk staze, koja će upotpuniti sadržaj ski centra.

Predstavnici hotela "Mona Zlatibor" istakli su da su u toku radovi na proširenju smeštajnih kapaciteta i izgradnji nove kongresne sale u okviru hotela, čija je vrednost investicije oko 4 miliona eura. Oni su napomenuli da će hotel raditi punim kapacitetom u narednom periodu i tokom letnje sezone.

U neposrednoj blizini hotela "Palisad" uskoro će početi izgradnja velnes i spa centra, na površini od 5000 m2, kao i nova lamela hotela od 300 soba i multifunkcionalne kongresne sale za 1500 osoba. "Palisad" će u ovoj godini obogatiti sportske sadržaje izgradnjom dva nova sportska terena.

U ovoj kalendarskoj godini počeće sa radom i hotel Tornik na Zlatiboru, a takođe biće otvoren i turistički kompleks "Ruža vetrova" kompanije Hemel, čime će dodatno biti obogaćena ukupna turistička ponuda Zlatibora za smeštaj turista u hotelima visoke kategorije.

Jelica Tošić

Povezani objekat: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: