Pocetak 3. Medjunarodnog studentskog filmskog kampa "Interakcija Zlatibor '08"

Uporedi smeštaj

    
Dvadeset studenata produkcije, režije, kamere, zvuka i montaže iz 14 zemalja (Meksiko, Bugarska, Italija, Rusija, Kanada, Rumunija, Makedonija, Gana, Gruzija, Turska/Norveška, Švajcarska, Iran, Čile i Srbija), tokom radionice, upoznati su sa ciljevima, aktivnostima i dinamikom realizacije projekta.O projektu su govorili Slađana Varagić, koordinator programa, Predrag Živković, izvršni producent i Dejan Petrović, direktor Nezavisnog filmskog centra „Filmart“.
Radionicu je moderirala Jelena Ćuslović.

Po završetku Uvodne radionice, profesor mr Dragan Elčić, održao je predavanje na temu „Autorski dokumentarni film“, a zatim i prve konsultacije sa studentima-učesnicima kampa.
Profesor mr Elčić , kao supervizor režije, kroz konsultacije sa studentima učestvovaće u produkciji filmova, kroz sve faze, od istraživanja terena, pronalaženja teme do montaže i postprodukcije.

Nakon radionica, učesnici su krenuli put Čačka, Požege, Užica i Zlatibora, gde će od 5. do 10.avgusta, podeljeni u 4 ekipe snimiti materijal za dokumentarne filmove na temu „Mladi“.
Tokom današnjeg dana, 5. avgusta, ucesnici su imali prve kontakte sa lokalnim vodičima i sredinama u potrazi za temom i idejom.

Press služba NFC „Filmart“
------------------------------------------------
Nezavisni filmski centar „FILMART”
Međunarodni studentski filmski kamp
„INTERAKCIJA - ZLATIBOR”
SRBIJA, 31 210 Požega, Radnicka 11
Telefon: + 381 64 12 59 428
E-mail: pr.interaction@gmail.com
            interaction@eunet.yu
Web site: www.film-art.org/interaction

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: