Početak rada Saveta za rodnu ravnopravnost u Čajetini

Uporedi smeštaj

U opštini Čajetina je u mesecu julu, skupštinskom odlukom, fomiran Savet za rodnu ravnopravnost. Savet je nastao kao rezultat dugogodišnjeg rada članova Udruženja građana "Zlatiborski krug" sa marginalizovanim grupama, ali i kao deo projekta javnog zagovaranja koji se realizuje od početka ove godine uz finansijsku podršku BCIF-a.

Kao rezultat uspešno ostvarenog projektnog cilja, koordinatorke projekta Zorica Milosavljević i Ivana Milojević su pozvane u Beograd da izlože svoja iskustva tokom realizacije projektnih aktivnosti i tako pomognu u radu organizacija iz drugih opština pri podnošenju finalnih predloga projekata za BCIF za narednu godinu. Izlaganje je održano 17.10. u hotelu ,,N,, u Beogradu, u trajanju od 90 min. Nakon predavanja koordinatorke su se potrudile da odgovore na pitanja prisutnih, kao i da predstave okolnosti, korake i prepreke u ostvarivanju projektnog cilja.

Da je ostvareno i više od onog sto je projektim aktivnostima planirano za 2009 godinu, govori i podatak da je Savet za rodnu ravnopravnost otpočeo sa radom. U sredu, 3.11. 2009. održan je inicijalni sastanak na kome je bilo reci o opstim smernicama rada ovog tela, kao i posebnim aktivnostima planiranim za 2010 godinu. Za predsednika je izabran Milan Lazović, zamenik predsednika opštine, a za zamenicu Bojana Bozanic. Vidljivost rada Saveta obezbedice se redovnim obavestavanjem javnosti putem lokalnih i regionalnih medija. Dogovoreno je da se redovni sastanci održavaju svaka tri meseca, a vanredni po potrebi.

Zorica Milosavljevic
UG "Zlatiborski krug"
zkrug@open.telekom.rs

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: