Početak radova na ski centru Tornik

Uporedi smeštaj

Pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju svečanom početku radova na obnavljanju ski centra Tornik, u petak, 27. jula 2007. godine, u 12 sati u podnožju Tornika.
Kako je javnost već obaveštena, oblast ski centra na najvišem vrhu Zlatibora dodeljena je na staranje Javnom preduzeću  ,,Skijališta Srbije’’, koji su tokom meseca jula odabrali opremu za ski staze i to od preduzeća ,,Pomagalski’’ iz Francuske. U sredu, 18. jula 2007. godine komisija JP ,,Skijališta Srbije’’ otvorila je ponude za izvođača radova na ski-centru Tornik.

Izabrano je preduzeće ,,Amiga’’ iz Kraljeva, sa najpovoljnijom ponudom od 22.570.000,00 dinara. Pored izabranog izvođača, na javni oglas javila su se i preduzeća ,,Minel’’ iz Beograda kao i užički ,,Putevi’’.

U planu je da se obnove dve postojeće staze i da se postave dva ski-lifta koji se trenutno nalaze na reparaciji u Boru. Nakon 8 godina, ljubitelji skijaškog sporta na Torniku imaće priliku da se voze šestosednom žičarom, prvom takve vrste u Srbiji.

Postavljanje kamena temeljca i početak radova na obnavljanju ski staza i pratećih objekata na Torniku zakazano je za 27. jul 2007. godine, u 12 sati u podnožju ovog vrha, na mestu gde su postojali objekti pre bombardovanja 1999.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: