Potpisivanje protokola - obnovljivi izvori energije

Uporedi smeštaj

U utorak 22. februara u prostorijama hotela „Palisad“ na Zlatiboru upriličeno je potpisivanje protokola o saradnji  povodom proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora između JP Elektroprivreda Srbije, kompanije Dunav osiguranje ADO i Opštine Čajetina.

Cilj potpisivanja ovog protokola je ostvarivanje dugoročne poslovne saradnje u ostvarivanju zajedničkog  poslovnog projekta koji ima za cilj izgradnju i eksploataciju elektrane izgrađene u skladu sa normativima i standardima utvrđenim pozitivnim propisim, koja je namenjena za proizvodnju električne energije iz prirodnih obnovljivih izvora na način koji je kvalifikuje kao „povlašćenog  proizvođača energije“. 

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović  rekao je da se potpisani protokol o izgradnji mini hidrocentrala uklapa u strategiju dugoročnog razvoja opštine i zaštite životne sredine, u kojoj je turizam najznačajnija grana privređivanja.

 Užički kraj će biti centar delatnosti EPS-a na projektu obnovljivih izvora energije, iz koga će se voditi taj posao, gde će se formirati i organizaciona celina koja će se time baviti. Užički region to zaslužuje jer je najbogatiji resursima obnovljive energije - rekao je direktor EPS-a.

"Dunav osiguranje", prema rečima Milenke Jezdimirović, generalne direktorke te kompanije, potpisivanjem ovog protokola sa EPS-om i opštinom Čajetina okreće novu stranicu svog poslovanja i uzima učesće u proizvodnji "zelene" energije.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: