Objavljeno:
Od 12-14. januara 2007. godine, u porti crkve Sv. Ilije u Mackatu, bice odrzan sedmi po redu Sajam suvomesnatih proizvoda, na kome ce ucestvovati dvadeset sest proizvodjaca iz Mackata i okolnih sela...
Strucna ocenjivacka komisija pregledace ono sto domacini budu izlozili na svojim standovima i proglasiti najbolje. Pored ocenjivanja kvaliteta ziri ce proglasiti
najduzu i najtezu prsutu, najduzu kobasicu, najtezu stelju i slaninu, kao i najlepse uredjen stand.
Podsecanja radi, dvadeset tri proslogodisnja izlagaca dalo je 108 proizvoda na ocenjivanje. Cak 60 odsto ih je zadovoljavalo kriterijume Velike zlatne medalje i
Zlatne medalje Novosadskog sajma, sto znaci da su ekstra ili odlicnog kvaliteta. Najlepse uredjen stand i najbolju ambalazu na proslogodisnjoj “Prsutijadi” imao
je Aleksandar Stojanovic, vlasnik firme “Zlatiborac”. Najvecu govedju prsutu, od 3.2 m i 21 kg, imao je Zoran Sopalovic, dok je najvecu svinjsku prsutu od 2.05 m i
13.2 kg izlozio Milija Brkovic. Najduza kobasica, od 4 m, proizvedena je u klanici Zorana Sopalovica. Najtezu stelju, od 18 kg, napravio je Radivoje Stojanovic, a slaninu od 14 kg Dragan Stojanovic.
Proslogodisnjih deset hiljada posetilaca, nagovestava da ce i za ovu, sedmu po redu “Prsutijadu”, interesovanje biti veliko. Ovogodisnja manifestacija bice obogacena i prigodnim kulturno - umetnickim programom. Organizatori Sajma suvomesnatih proizvoda su robni proizvodjaci iz Mackata i okoline i Skupstina opstine Cajetina.
PROGRAM 7. sajma suvomesnatih proizvoda Mackat 2007.
12.januar.2oo7.
11,oo – 13,oo časova
- svečano otvaranje sajma u porti Crkve sv.Proroka Ilije
- kulturno-umetnički program
13,3o časova
- obilazak sajamske izložbe i pratećih sadržaja.
14,oo časova
- komercijalna prodaja proizvoda
15,oo časova
- predavanje na temu:
Uloga i značaj seoskog turizma za razvoj sela prod.dr.Vlade Stojanović
16,oo časova
- predavanje na temu:
Uticaj transporta na kvalitet mesa dr.Stevica Aleksić
18,oo časova
- kraj prvog dana
13. januar.2oo7.
11,oo časova
- izložba i komercijalna prodaja proizvoda
12,oo časova predavanje na temu:
Uloga i značaj udruživanja u primarnoj polj.proizvodnji inž.Ivica Cvetković, Zorica Sredojević
13,oo časova predavanje na temu:
- promocija seoskog turizma putem interneta, Vlade Ivanović
14,oo časova
- kulturno-umetnički program
18,oo časova
- kraj drugog dana
14. januar.2oo7.
11,oo časova
Izložba i komercijalna prodaja proizvoda
12,oo časova
Predavanje na temu: Ishrana govedda i uslovi gajenja stoke, inž.Đurić Nebojša, dr.Slavia Hristov.
13,oo časova
Predavanje na temu:
Značaj udruživanja za nastup na turističkom tržištu TU Slavica Nedeljković.
14,oo časova
- kulturno-umetnički program
18,oo časova
- završetak sedmog sajma suvog mesa.
- 85 čitanja