Protokol o saradnji između opštine Čajetina i Tutti Srbija

Uporedi smeštaj

U ponedeljak 27. februara opštinu Čajetina posetio je predsednik fondacije Tuti Norveška i osnivač udruženja Tuti Srbija, gospodin Inge W. Danielsen, radi potpisivanja Protokola o saradnji.  Čajetinska opština  je prva sa kojom  je ova organizacija potpisala sporazum  čiji je cilj da se putem muzičkih seminara i koncerata, na kojima učestvuju izvodjači iz različitih zemalja, stvori osnova za dugotrajnu i stabilnu saradnju.

Tutti Srbija je bratska organizacija norveške fondacije Tutti. Nastala je kao produkt višegodišnjeg internacionalnog rada te fondacije na Balkanu. Cilj joj je da se  putem muzičkih seminara i koncerata, na kojima učestvuju  izvođači iz različitih zemalja,  stvori osnova za dugotrajnu i stabilnu saradnju.

Muzička, kulturna i etnička raznovrsnost ljudi, kao i proces njihovog zbližavanja kroz muzičke seminare i koncerte, čine ovaj projekat jedinstvenim. Organizacija Tutti Srbija želi da proširi svoje delovanje na gradove i opštine širom Srbije. Želja im je da u saradnji sa lokalnom zajednicom učesnicima seminara stvori najbolje uslove za stvaralaštvo. Uključivanjem lokalnih zajednica u organizaciju seminara, učesnicima iz sveta će na najbolji način biti predstavljena tradicija i specifičnost sredine u kojoj se nalaze.

Potpisivanjem protokola o saradnji sa organizacijom Tuti Srbija, opština Čajetina, koja neguje multietničku i multikulturalnu saradnju na svim poljima umetničkog stvaralaštva, postala je prva opština u Srbiji sa kojom je ova organizacija potpisala sporazum. Potpisnici Protokola su saglasni da kroz aktivnosti, koje su predmet Protokola, uzajamno doprinose promociji projekta Svetske muzike, a njen značaj će se ogledati u sticanju obrazovanja i sposobnosti, razvijanju znanja, poštovanja, poverenja i tolerancije medju različitim nacijama.

U organizaciji Tuti Srbije, od 22. do 29. februara seminar Svetske muzike održava se na Rudniku.

Marija Jeremić
Odnosi s javnošću

Povezani objekat: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: