SABOR TRUBACA ZAPADNE SRBIJE

Uporedi smeštaj

 
Od 18. do 20. jula, jubilarni 35. put na Zlatiboru  održava se SABOR TRUBAČA ZAPADNE SRBIJE i smotra narodnog stvaralaštva na Tić polju, podno Spomenika.

Pod motom ,,UZMI VAZDUHA!’’, i ove godine Zlatibor i opština Čajetina biće domaćin  Saboru trubača Zapadne Srbije. Organizatori, Kulturno-sportski centar ,,Čajetina’’ nadaju se da će bogat trodnevni program privući još veći broj gostiju nego prethodne godine.

Protekle godine lokacija na kojoj će se održavati Sabor trubača i smotra narodnog stvaralaštva izmeštena je iz centra naseljenog mesta na Tić polje. To je površina iza hotela ,,Zelenkada’’od preko 50 hektara, dok su objekti neophodni za održavanje Sabora koncentrisani na nekoliko stotina ari, sa desne strane puta prema Sirogojnu.

Manifestacija počinje u petak smotrom narodnog stvaralaštva umetnika zlatiborskih krajeva, a završava se u nedelju proglašenjem pobednika koji će se takmičiti u Guči, na najprestižnijem nadmetanju duvačkih orkestara.

U revijalnom delu, u petak učestvovaće trubački orkestri Dragana Ignjića iz Užica i Dejana Lazarevića iz Požege, kao i Kulturno-umetnička društva ,,Zavičaj’’-Zlakusa i ,,Sveto Preobraženje’’-Zlatibor, pevačke grupe iz Jablanice i Rožanstva i majstori na fruli Aco Marković i Marko Džambasović.

Subotnji program odvija se pod sloganom ,,Sviraj trubo, svirala zadugo, za veselje i nizašta drugo!’’, kada je planiran koncert duvačkih orkestara, prošlogodišnjih pobednika, zatim i koncert ,,Zvezda Granda’’.

Tradicionalno, nedelja, takmičarski dan počinje trubačkom budilicom, koja ide od Zlatibora, preko Čajetine do Tić polja. Predtakmičenje za Guču na Zlatiboru ove godine počinje u 16 časova, nakon svečanog defilea trubačkih orkestara. Pre proglašenja najboljih, na pozornici u Tić polju nastupiće mladi duvački orkestar ,,Danijela’’ iz Arilja i KUD ,,Zlatibor, Čajetina.

Organizator:
Kulturno-sportski centar ,,Čajetina’’
Stalni pokrovitelji:
Opština Čajetina
Turistička organizacija ,,Zlatibor’’

Generalni sponzor:
KOMERCIJALNA BANKA AD, BEOGRAD

Program manifestacije:

PETAK, 18. JUL
20,00  POZORNICA u TIĆ polju
SMOTRA narodnog stvaralaštva Zapadne Srbije
- Duvački orkestar Dejana Lazarevića i Dragana Ignjića
- Kulturno-umetničko društvo ,,Sveto Preobraženje'' Zlatibor
- Duet pevača iz Jablanice
- KUD ,,Zavičaj'' iz Zlakuse
- Pevačke grupe ,,Zmajevac'' i ,,Zlatibor'' iz Rožanstva
- Frulaši Aco Marković i Marko Džambasović

SUBOTA, 19. JUL
20,00
POZORNICA u TIĆ polju
SVIRAJ TRUBO, SVIRALA ZADUGO ZA VESELjE I NI ZA ŠTA DRUGO!
- KONCERT duvačkih orkestara
21,00 POZORNICA u TIĆ polju
- KONCERT ZVEZDA Granda

NEDELjA, 20. JUL
08,00
centar Zlatibora
TRUBAČKA budilica, vožnja turističkim vozićem kroz Zlatibor i Čajetinu do Tić polja
14,00 Svečani defile duvačkih orkestara
Na letnjoj pozornici u TIĆ polju
16,00 ,,ZLATIBORE, moj zeleni bore''
-predtakmičenje za GUČU-
Takmičenje duvačkih orkestara zapadne Srbije