Sajam turizma, hotelsko-ugostiteljske opreme i vina

Uporedi smeštaj

Datum: 

Četvrtak, 23 Februar, 2012 do Nedelja, 26 Februar, 2012

Od 23. do 26. februara na "Beogradskom sajmu" biće održani 34. Međunarodni sajam turizma, 8. međunarodni sajam hotelsko - ugostiteljske opreme "Horeca" i 3. međunarodni sajam vina "Beo Win Fair 2012", saopštilo je ovo preduzeće.

Zemlja partner ovogodišnjeg Međunarodnog sajma turizma biće Turska, a partnerska uloga predstavlja još jednu potvrdu dobre srpsko-turske saradnje u oblasti turizma i kulture, saopštila je Kancelarija za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Beogradu.

Kako je navedeno u saopštenju tokom održavanja sajma posetici će biti u prilici da se upoznaju sa bogatom turističkom ponudom Turske. Na štandu veličine 305 kvadratnih metara osim Kancelarije za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Beogradu učešće na sajmu uzeće još 17 značajnih predstavnika sledećih organizacija i kompanija: Direktorat za tradicionalnu umetnost rukotvorina pri Ministarstvu kulture i turizma Republike Turske (GES), Predstavništvo turske aviokompanije (Turkish Airlines) u Beogradu, Asocijacija turskih turističkih agencija (TURSAB), Asocijacija turskih hotela i investitora (TUROB), Fondacija za promociju turizma u Alanji (ALTAV), Asocijacija turističkih kompanija, hotela i investitora iz Čanakalea (CATOD), Asocijacija turističkog razvoja i infrastrukture Južne Antalije (GATAB), kao i predstavnici turističkih agencija i hotela iz Turske.

Svojim prisustvom čitavom doživljaju doprineće i eminentni umetnici iz Turske koji će pružiti mogućnost svima da uživaju u njihovom radu. Na potpuno jedinstven i njima svojstven način oni će predstaviti umetnost pod imenom ebru - umetnost slikanja na vodi, kao i kaligrafiju. Kroz raznovrstan zabavni program šest članova turskog folklornog ansambla nastojaće da prenese jedinstvenu atmosferu te zemlje. Partnerstvo Srbije i Turske na sajmu doprineće učvršćivanju i unapređenju postojeće saradnje ove dve zemlje u oblasti turizma i kulture - navedeno je u saopštenju.

Vesti i događaji: 

Kategorija: