Sajam turizma od 26. februara do 1. marta - foto priča

Uporedi smeštaj


Svečanim otvaranjem 31. međunarodnog sajma turizma zvanično je najavljena ovogodišnja turistička sezona u Srbiji.

Na ceremoniji otvaranja, već tradicionalno, učestvovao je Sanja Ilić sa svojim orkestrom "Balkanika", a pod parolom "Na dobrom putu" ovogodišnji Sajam turizma će u naredna četiri dana predstaviti ponudu brojnih domaćih i stranih agencija i turističkih organizacija.
 

Uz dobrodošlicu koju je poželeo i izlagačima i brojnim posetiocima, koji su na Sajmu turizma prisutni od prvog dana i samog otvaranja, Anđelko Trpković, generalni direktor Beogradskog sajma, najavio je spektakularan sajam. Uz komentar da se turizam najčešće vezuje za zabavu i odmor, on je naglasio da svakako ne treba zanemariti edukativnu funkciju, koja je možda još značajnija. Putovanja su prilika da se upoznaju kulturne, istorijske, običajne i sve ostale različitosti naroda u zemljama širom sveta.

Zadovoljstvo što prisustvuje jednoj ovako velelepnoj manifestaciji izrazio je i Hasan Aidi, direktor Međunarodnog udruženja hotelijera i restoratera, koji je praktično u svom mandatu, u poslednje dve godine, Balkan i pridružio ovoj svetskoj organizaciji. Instituciju na čijem je čelu predstavio je kao najstariju organizaciju koja predstavlja privatni sektor i koja okuplja više od 200 hiljada hotela i oko šest miliona restorana širom sveta.

Uz opasku da je turizam u Srbiji "na dobrom putu", što potvrđuju i brojke - pre pet godina ova delatnost je ostvarivala prihod od 300 miliona dolara godišnje a ove godine se očekuje milijarda, znači trostruko više, Sajam turizma je svečano proglasio otvorenim Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Srbije. On je naglasio da nije sve u moru, jer turiste mogu da privuku i ljudi, mentalitet, dobra organizacija, ali i stalno popravljanje turističke ponude. Velika ulaganja poslednjih godina su se isplatila jer su donela i znatno veći devizni priliv, ali možda je najvažnije efekat "redizajnirani" imidž Srbije u svetu - sada je svima jasno da smo mi sasvim drugačiji narod od onog kako smo do pre nekoliko godina predstavljani.

Tekst preuzet sa: http://www.sajam.co.rs

Na ovogodišnjem Sajmu turizma svakako izdvajamo jedan značajan jubilej najstarijeg wellness programa na Balkanu - ČIGOTA programa:

DVADESET GODINA SA VAMA - www.cigota.rs

ČIGOTA PROGRAM je počeo 18. novembra 1989. G-đa Radmila Perić je zvanično prvi korisnik programa.

Čigota program je savremeno koncipiran tretman zasnovan na dobro izbalansiranom
planu dijetalne ishrane i raznovrsnih fizičkih aktivnosti, praćen nizom predavanja.

Čigota program je škola zdravog i pravilnog života, u kojoj svaki polaznik treba sam da nauči da prepozna greške u načinu svog života i da ih ispravi.

Prema statističkim podacima, 83% korisnika programa su žene. Najodanije Čigoti su
dame od 30 do 40 godina (28%) i gospoda između 40 i 50 godina (29%).

Prosečni gubitak telesne težine, posle sedam dana je oko 3,2 kilograma, posle l4 dana oko 7 kilograma. Najmlađa gošća je imala 7 godina; najstariji gost 77 godina.  Najduže su boravili na Čigoti jedna dama koja je za 105 dana izgubila 20 kg i jedan gospodin koji je za 126 dana izgubio 52 kg. 270 dana - 84 kg.

Značajne prednosti Čigota programa su, osim smanjivanja viška telesne težine, i
smanjenje krvnog pntiska, a to je od velikog značaja za osobe koje pate od te bolesti.
Registrovano je i smanjenje frekvence rada srca u proseku za 18 otkucaja u minuti, što je odraz bolje utreniranosti i bolje kondicije, kao i smanjenje nivoa holesterola, triglicerida i šećera u krvi.

Ovo su značajne preporuke za sve, koji žele da svoj život učine zdravijim i kvalitetnijim.

Dvadeset godina postojanja i rada ČIGOTA PROGRAMA i preko 30 000 korisnika jesu potvrda da su autori ovog programa i tim koji ga sprovodi u pravu kada tvrde da svi polaznici u tom programu nauče kako da žive aktivno i zdravo.

Pogledajte foto zabeleške sa konferencije za štampu:

 

 

 

 


 


Zanimljivo: ČIGOTA rekord
STOIMIR MATOVIĆ (na slici)
- rođ. 1958. god.
- početak razvoja gojaznosti sa 25 god.
- sa 30 god. oko 100 kg
- u 3 l. god. "0,, dijeta , 21 dan - 2l kg manje
- septembra l99l . 21 dan Č IGOTA - 12kg manje (126 - 114 kg )
- aprila 1992. 28 dana ČIGOTA - 13,6 kg manje (130 - 116,4 kg )
- u zadnjih 4 - 5 god. oko 180 kg
270 dana - 84 kg manje

KONCEPCIJA ČIGOTA PROGRAMA IMA 4 SEGMENTA:
ZDRAVSTVENI; ISHRANA; FIZIČKA AKTIVNOST I EDUKACIJA

Već pola godine u ČIGOTI se realizuje program prevencije i lečenja gojaznosti kod dece i adolescenata. ČIGOTICA je prvi program ove vrste ne samo u Srbiji nego i u celom njenom okruženju.
Rezultati i osmesi mladih, prilikom odlaska kući najbolje govore da je ČIGOTICA
startovala u pravo vreme i na pravom mestu.

U toku ove godine u cilju obeležavanja 20 godina ČIGOTA PROGRAMA pripremljena su razna dešavanja: promocije, izložbe, koncerti, međunarodni kongres o gojaznosti i drugi skupovi, koji će jubilej učiniti prijatnijim i sadržajnijim.

 


 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: