Seminar u Klubu Satelit "Značaj relaksacije u životu savremenog čoveka"

Uporedi smeštaj

U CMC Klubu Satelit na Zlatiboru održan je seminar za novinare pod nazivom "Značaj relaksacije u životu savremenog čoveka", čiji je moderator bila dr Sandra Radak, internista u KBC "Dedinje". Izveštaj sa skupa - Kratki odmori čuvaju zdravlje

Ratovi, tranzicija, nemaština i borba za egzistenciju koji su obeležili životu Srbiji tokom protelih dvadeset godina odrazili su se na psihičko i fizičko zdravlje stanovništva. Uravnotežen način ishrane, umanjenje faktora rizika, redovna fizička aktivnost i odlazak na kratke odmore više puta u toku godine predstavljaju odličnu zdravstvenu prevenciju - zaključak je dvodnevnog skupa pod nazivom “Značaj relaksacije u životu savremenog čoveka”, koji je održan u Klubu Satelit na Zlatiboru.

Koliko je stres štetan za organizam gotovo svi znamo, a ipak često ne pomažemo svom srcu da lakše prebrodi te napete trenutke. Važno je znati da postoji i koristan stres koji se zove eustres i koji nam omogućava da donosimo važne odluke, da napredujemo i pobeđujemo. Ponekad moramo izaći  iz zone konfora i preuzeti rizik da bi smo pobedili u raznim oblastima.

Ipak, često je potrebno usporiti i usredsrediti se na poboljšanje mentalnog i fizičkog stanja.  

Kako da povratimo snagu, vitalnost, entuzijazam, volju za život i osmeh na lice? Kako  da se borimo protiv stresa i sprečimo komplikacije?

- Preporuke se ne odnose samo na promenu životnog stila, uravanotežen i zdrav način ishrane, redovnu, fizičku aktivnost, već i na promenu  mentalnog stava - moramo negovati i svoje misli. U XXI veku se brzo živi,  ne možemo sebi dozvoliti luksuz negativnih misli. Naravno, uvek moramo  razmišljati i o faktorima rizika kao što su pušenje, alkohol, gojaznost, povećan pritisak, masnoće u krvi, šećerna bolest .... - istakla je doktorka Sandra Radak, internista u KBC “Dedinje”.

- Što se tiče odmora i relaksacije, navela je ona - preporučuje se više mini odmora tokom godine. Ne moraju to uvek biti skupe i egzotične destinacije. Dovoljno je sesti u automobil i doći na Zlatibor. U Klubu Satelit gosti mogu uživati u plivanju, korišćenju saune, teretane i blagotvornom dejstvu masaža.

Vežbe u vodi istovremeno su i zabavne i delotvorne. Plivanje se preporučuje svim uzrastima, blagotvorno deluje na psihu, jača mišiće srca, povećava kapacitet pluća i produbljuje disanje. Zato će vas boravak u bazenu Kluba Satelit potpuno opustiti.

Zdravim osobama će sigurno prijati opuštanje i relaksacija u sauni, koja povoljno utiče na rad srca i krvotoka i koja vam je u Klubu Satelit na raspolaganju kada god poželite. Ipak, ukoliko imate bilo kakvih problema sa zdravljem obavezno se pre odlaska u saunu posavetujte sa lekarom.

Čist, vazduh, pešačke staze, božanstveni pejzaži i gastronomske čarolije Zlatibora su nadaleko čuvene, pa tako nemojte propustiti priliku da počastite dušu i telo i rešite se stresa, makar na kratko.

U CMC Klubu Satelit ćete se opustiti, naspavati i vratiti kući spremni za nove radne pobede.

Maja Nikolić
Predstavnik za medije
CMC Group d.o.o.
 

Povezani smestaj: 

Vesti i događaji: 

Mesto: