Seoski višeboj, Jablanica 2010.

Uporedi smeštaj

Datum: 

Nedelja, 30 Maj, 2010

Obaveštavamo Vas da Turističko udruženje "Jablanica" u nedelju, 30. maja 2010. godine organizuje petu po redu etno-turističku manifestaciju "Seoski višeboj, Jablanica 2010.", prema tradiciji i običajima ovog kraja.

Seoski višeboj čuva od zaborava ativnosti naših predaka, prikazuje kako se davnih vremena živelo, radilo i zabavljalo u zlatiborskom kraju. Tokom čitavog dana posetioci imaju mogućnost da prisustvuju, ali i učestvuju u disciplinama kao što su prevlačenje klička, bacanje kamena s ramena, ručno struganje kladarom i dubećom testerom i još mnogo toga.

Posebno zanimljivo je prevlačenje trupaca volovima, kao najatraktivnija disciplina. Priprema se i bogat kulturno-umetnički program uz trubu, folklorne ansamble, pevačke grupe i pesmu "iz vika" sa učesnicima iz celog okruga. Najavljen je veliki broj posetilaca iz svih krajeva Srbije.

I ove godine biće organizovan izlet sa Zlatibora ovoj manifestaciji i crkvi brvnari u Jablanici, sa polaskom u 10.00 časova sa autobuske stanice. Cena izleta je 250,00 dinara.

Kontakt telefon za rezervacije:
031.841.646
064.851.76.49

Pozivamo Vas da posetite ovu manifestaciju!

S poštovanjem
TO "Zlatibor"

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: