"Turistički cvet" za 12 najuspešnijih

Uporedi smeštaj

Dvanaest priznanja "Turistički cvet" dodeljeno je u subotu, 27. septembra u Beogradu. "Specijalnu nagradu van konkurencije" osvojili su građani glavnog grada, i to za organizovanje manifestacija poput "Evrosonga", "City break", "Svetskog kongresa medija" i drugih.

– Turizam je u Srbiji u proteklih nekoliko godina jedno od najprofitabilnijih zanimanja, jer svake godine beležimo sve veći broj poseta gostiju iz inostranstva. Najzaslužnijim preduzećima i pojedincima već 12 godina, svakog 27. septembra dodeljujemo priznanja – naveo je na skupu Goran Petković, državni sekretar za turizam Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i predsednik žirija za dodelu nagrada.

Među najboljim srpskim preduzećima i pojedincima u kategoriji turističkih organizacija prvo mesto pripalo je predstavnicima Soko Banje, dok je za manifestaciju koja je najviše promovisala našu zemlju u svetu izabran 47. Dragačevski sabor trubača u Guči. Zvanje najuspešnijeg ugostiteljskog objekta ponela je Nacionalna kuća "Bakin salaš", u blizini Sombora, a za najbolje seosko turističko domaćinstvo proglašen je Etno-park "Terzića avlija".

"Turistički cvet" za najbolji vinski podrum dobio je podrum "Radenković" iz sela Trnavci, a najuspešnija turistička agenciju je "Magelan" iz Novog Sada.

Za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije preko elektronskih i štampanih medija nagrađena je nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA.

U kategoriji štampanih suvenira pobedila je monografija "U zagrljaju Beograda" u izdanju TV "Bečkerek" iz Novog Sada, najbolji suvenir male vrednosti je biljni sapun Narodne radinosti "Dodir prirode" iz Loznice, a veće vrednosti "set za dvoje" tkačnice svilenog damasta "Novitet Dunav" iz Bezdana.

"Turistički cvet" za najbolju inovaciju u turizmu dobio je sajt "Suveniri Srbije", koji je u vlaništvu firme "Krojač". Nagrada za najbolje uređenu turističku ambijentalnu celinu pripala je arheološkom nalazištu "Viminacijum".

Vesti i događaji: 

Kategorija: